Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας μέσα στο Δεκέμβρη

17 Δεκεμβρίου η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο Δημοκρατίας, 23/12 η δεύτερη και 29/12 η τρίτη.

| 08/12/2014

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες και τα σενάρια που έκαναν την εμφάνισή τους έντονα από χτές. Σε συνδυασμό με τις διαπραγματεύσεις και τα μέηλ με τρόικα η επιλογή Σαμαρά – Βενιζέλου που προβλέπει ότι δεν θα κλείσει η Βουλή για Χριστούγεννα και την πρώτη ψηφοφορία να γίνεται στις 17 Δεκέμβρη.

Η απόφαση πάρθηκε ενώ  η τρόικα είχε ηδη μεταθέσει σήμερα την ημερομηνία συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση τον Φλεβάρη. Γίνεται εμφανές ότι θα επιδιωχθεί να υπάρξει τόσο όσον αφορά την πίεση στις ψηφοφορίες των βουλευτών όσο και στις ίδιες τις εκλογές -αν γίνουν- το τρομοκρατικό δίλημμα “σταθερή κυβέρνηση που συμφωνεί με την τρόικα” ή “αδυναμία συμφωνία με τρόικα και χρεωκοπία”.

Στο Mega υπήρξε ήδη ρεπορτάζ για τις διαθέσεις πολλών από τους ανεξάρτητους βουλευτές (που προέρχονται από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία)  οι οποίοι -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- διαφαίνονται να είναι θετικοί σε σενάριο εκλογής – σταθερότητας – εξάντλησης τετραετίας. Τέτοιες διαθέσεις εμφανίστηκαν και από δηλώσεις ανεξάρτητων βουλευτών εντός της διαδικασίας ψήφισης του προϋπολογισμού τις τελευταίες μέρες.

Αναμενόμενη χαρακτήρισε την επιλογή ο Αλέξης Τσίπρας και κίνηση “πρόωρων εκλογών”.

Στις 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου, 23/12 η δεύτερη και 29/12 η τρίτη. Αν δεν επιτευχθεί η εκλογή πηγαίνουμε σε εκλογές.