Ρωσία: Μαζική, θανατηφόρα δηλητηρίαση από υποκατάστατο ποτού

Το οργανωμένο έγκλημα κάνει «πάρτι» πάνω στα εξαθλιωμένα τμήματα του ρωσικού λαού

| 21/12/2016

Το μέγεθος της εξαθλίωσης στην οποία οδηγούνται όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού στην Ρωσία από την κλιμακούμενη καπιταλιστική ασυδοσία αναδεικνύεται από την μαζική και θανατηφόρα δηλητηρίαση από υποκατάστατο ποτού στο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας.

Ακόμη δύο άνθρωποι που νοσηλεύονταν πέθαναν σήμερα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από το περασμένο Σαββατοκύριακο στους 60, ενώ ακόμη 40 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση!

%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%b11

Η μαζική δηλητηρίαση προήλθε από ένα σκεύασμα με την ονομασία «Μπογιάρισνικ» που πωλούνταν σε κιόσκια σε όλη την πόλη σε φθηνή τιμή και το οποίο περιείχε μεθυλική αλκοόλη (μεθανόλη) με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον άμεσο θάνατο δεκάδων ανθρώπων!

%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%b14

Η πόλη έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχουν ήδη συλληφθεί 11 άτομα, αλλά το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο. Οι Ρώσοι πίνουν, ειδικά στην επαρχία, όπου η ανεργία και η εξαθλίωση είναι ακόμη μεγαλύτερη – ένα, εξηγήσιμο μεν αλλά όχι επί του παρόντος, «παράδοξο» της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην Ρωσία σε σχέση με τις άλλες χώρες όπου η μεγαλύτερη φτώχεια καταγράφεται στα αστικά κέντρα – και η έλλειψη χρημάτων τους οδηγεί σε φθηνά, αλλά επικίνδυνα υποκατάστατα που παράγονται μαζικά από το οργανωμένο έγκλημα με τεράστια κέρδη.

%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%b13

Τα μεγέθη ζαλίζουν: Σύμφωνα με το Ria – Novosti, που επικαλείται στοιχεία από τις αρμόδιες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, οι Ρώσοι πίνουν 600 εκατομμύρια λίτρα υποκατάστατων το χρόνο! Από αυτά, τα 450 εκ. λίτρα είναι… κολόνιες και 150 – 170 εκ. λίτρα φαρμακευτικά σκευάσματα. Ακόμη 250 εκ. λίτρα αφορούν σε αυτοσχέδιο «σαμαγκόν» (μια εκδοχή ρωσικού «τσίπουρου» αλλά μακράν δυνατότερου) και 250 εκ. λίτρα βότκας – «μπόμπας».

Οι αγοραστές των παραπάνω «καλουδιών» υπολογίζονται σε περίπου 15 εκ. ανθρώπους, δηλαδή το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.