Σέσκλο: Αρνούνται στα προσφυγόπουλα το δικαίωμα στην μόρφωση...

... κι εκείνα απαντούν με ποίηση!

| 19/11/2016

Την ώρα που τα προσφυγόπουλα στην Χίο κοιμούνται στον δρόμο γιατί στον καταυλισμό τους γίνονται στόχος για τους φασίστες, στο Σέσκλο, ο σύλλογος γονέων αποφάσισε να μην δεχθεί παιδιά προσφύγων στο σχολειό με την κυνική και γελοία δικαιολογία… της μη έγκαιρης ενημέρωσης απ’ το διευθυντή του σχολείου!

Καταγγέλοντας αυτή την απόφαση, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας σημειώνει, ότι «αντιλαμβάνεται ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος ότι αυτός ο λόγος είναι απλά μια δικαιολογία και δεν σκέφτονται καθόλου, αν και είναι γονείς, ότι με τη στάση τους αποστερούν στα προσφυγόπουλα που κυνηγημένα απ’ τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο έχασαν την πατρίδα τους και το δικαίωμα στη μόρφωση».

»Έχουμε χρέος όλοι μας γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές να αντιτάξουμε τη δική μας αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες. Να δυναμώσουμε την κοινή πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά.

»Αυτοί που αντιδρούν για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο και όχι μόνο ας διαβάσουν το παρακάτω ποίημα που έγραψαν μόνα τους τα παιδιά που ζουν στου “ΜΟΖΑ”» (σσ. το πρώην εργοστάσιο στον Βόλο που στεγάζει πρόσφυγες):

Τα παιδιά του Αλσάμ (Συρίας)

Τι έχουμε κάνει και μας σκοτώνετε;

Τι έχουμε κάνει και μας καίτε τα σπίτια σκοτώνοντας τα όνειρά μας;

Τι φταίμε εμείς που είμαστε μικρά παιδιά;

Γιατί να μην έχουμε παιδεία όπως όλα τα παιδιά του κόσμου;

Δικαιούμαστε να ζούμε και να ονειρευόμαστε και να πραγματοποιούμε μεγαλώνοντας τα όνειρά μας.

Κόσμε γιατί δε μας προσέχετε και μας αφήνετε μπροστά στα όπλα;

Θέλουμε ειρήνη κι όχι να μας κάψετε μέσα στα σπίτια μας.

Ειρήνη, Ελευθερία, Αξιοπρέπεια.

Έτσι θέλουμε να ζούμε εμείς τα παιδιά του Αλσάμ!

Ετσι θέλουμε να ζούμε εμείς τα παιδιά της Συρίας!».

Πηγή: 902.gr