Σακκάς - Σεϊσίδης: Ελεύθεροι... φυλακισμένοι!

Καταρρέει η ενοχοποίηση, αλλά δεν εφησυχάζουμε λέει η υπεράσπιση

| 29/11/2016

Ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο… αλλά και πάλι στην φυλακή! Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής παραπομπής του Κώστα Σακκά και του Μάριου Σεϊσίδη στον ειδικό εφέτη ανακριτή, αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας, ώστε να απολογηθούν για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο, αλλά οδηγήθηκαν εκ νέου στη φυλακή, καθώς κρατούνται για άλλες πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news247, τόσο ο Κ. Σακκάς, ο οποίος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, όσο και ο Μ. Σεϊσίδης, αρνήθηκαν κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.

Σε βάρος των δύο αναρχικών ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις, η οποία βασίστηκε σε αποτυπώματα που βρέθηκαν σε κινητά αντικείμενα σε σπίτι στο Βόλο. Πρόκειται για σπίτι, που έλεγξε διεξοδικά η Αντιτρομοκρατική το 2015 μετά τη σύλληψη του Γρηγόρη Τσιρώνη.

«Η μη προφυλάκισή του ήταν απόλυτα αναμενόμενη εξαιτίας της ανυπαρξίας όχι αποδείξεων μόνο, αλλά στοιχειωδών έστω ενδείξεων εναντίον του και το αντίθετο θα υπερέβαινε τα όρια του δικαστικού σκανδάλου» σημείωσε σχολιάζοντας την απόφαση ο συνήγορος του Μάριου Σεϊσίδη, δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, που έκανε λόγο για κίνηση τακτικής. «Η σημερινή απόδοση “δικαιοσύνης”, που διόλου δεν συμβαδίζει με την μέχρι τώρα αντιμετώπιση στο θέμα του D.N.A., όσο και αν αποτελεί κατάρρευση της μέχρι τώρα προσπάθειας ενοχοποίησης του Μάριου, αποτελεί “κίνηση τακτικής” και δεν δικαιολογεί ούτε εφησυχασμό, ούτε θριαμβολογία, αλλά μάλλον ανάγκη προετοιμασίας του επομένου σταδίου».

Ο δικηγόρος συνέδεσε την απόφαση, αλλά και την όλη διαδικασία με την επιμονή των αρχών για λήψη γενετικού υλικού. «Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει απόλυτα […] (πως) η κλήση σε απολογία υπήρξε απλά ένα νομιμοφανές πρόσχημα για την απόσπαση D.N.A. του, με βίαιο τρόπο και με σωρεία ακυροτήτων, για τις οποίες εκκρεμεί ένσταση στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών» σημείωσε και πρόσθεσε: «Η δε επιμονή του Εφέτη Ανακριτή στην πρόοδο της διαδικασίας επεξεργασίας του ληφθέντος με βία γενετικού υλικού παρά την εκκρεμότητα της ένστασης και την έλλειψη συγκεκριμένης επείγουσας ανακριτικής ανάγκης αποτελεί συνέχιση της αυθαιρεσίας και γεννά ποικίλλες σοβαρές ανησυχίες για τις σκοπιμότητες των διωκτικών αρχών εναντίον του Μ.Σ. και την δυνατότητά τους να πλοηγούν την ανακριτική διαδικασία και να παραβιάζουν συνταγματικά και δικονομικά δικαιώματα».