Σκαλίζοντας τα γεγονότα | 24 Ιουνίου

Μια καθημερινή ματιά στην Ιστορία

| 24/06/2019

Το Περιοδικό και οι εκδόσεις Historical Quest συνεργάζονται και σας παρουσιάζουν μια καθημερινή ματιά σε ιστορικά γεγονότα. Γιατί η Ιστορία υπάρχει για να τη σκαλίζουμε…

[hr]

24 Ιουνίου  637: Λαμβάνει χώρα η μάχη της Moira. Στη μάχη ήρθαν αντιμέτωπα τρία ιρλανδικά βασιλεία. Θεωρείται η μεγαλύτερη μάχη στην ιστορία της Ιρλανδίας. 

unnamed
 [br]
[hr]

24 Ιουνίου 972: Λαμβάνει χώρα η μάχη της Τσεντίνια, όπου καταγράφεται η πρώτη τεκμηριωμένη νίκη των πολωνικών δυνάμεων.¨

unnamecfgfffd

[br]
[hr]

24 Ιουνίου 1779:  Πόλεμος της Ανεξαρτησίας των Η.Π.Α. Έναρξη της Μεγάλης Πολιορκίας του Γιβραλτάρ. Ο Συνασπισμός των ισπανικών και των γαλλικών δυνάμεων αποτυγχάνει να καταλάβει το Γιβραλτάρ. Η πολιορκία διήρκεσε 3 χρόνια και 7 μήνες και είναι η μεγαλύτερη πολιορκία που άντεξαν με επιτυχία οι βρετανικές δυνάμεις.

ggfgfgfgf

[hr]

24 Ιουνίου 1859 – Μάχη του Σολφερίνο: Οι δυνάμεις της Σαρδηνίας και της Γαλλίας νικούν τους Αυστριακούς στο Σολφερίνο, στη βόρεια Ιταλία. Ήταν η τελευταία μάχη, στην παγκόσμια ιστορία, που οι βασιλείς ανέλαβαν προσωπικά τη διοίκηση των στρατευμάτων. Επίσης, η συγκεκριμένη μάχη στάθηκε η αφορμή να προχωρήσει ο Ερρίκος Ντυνάν στην ίδρυση του Ερυθρού Σταύρου για την περίθαλψη των τραυματιών. Ο Ερρίκος Ντυνάν παρέστη στο πεδίο της μάχης και οι φρικιαστικές εικόνες των τραυματιών τον οδήγησαν να αναλάβει δράση για ουσιαστική βοήθεια.

unnamed