Σκουριές, οδοιπορικό σε μια χρυσή καταστροφή

| 29/04/2014

Είναι η τρίτη φορά που επισκέπτομαι το δάσος των Σκουριών, σε χρονική περίοδο οκτώ μηνών. Κάθε φορά δυσκολεύομαι να αναγνωρίσω τον τόπο, μιας και η καταστροφική αλλαγή του βουνού είναι ραγδαία. Ο βιασμός του δάσους καθημερινός και ανελέητος.

Ισοπέδωση του τοπίου, καταστροφή του τόπου και χιλιάδες ξύλα πτώματα πλαισιώνουν τους χωματόδρομους. Το νερό αλλάζει χρώμα, οι μολυσμένοι αφροί κυλούν απροκάλυπτα και ευθαρσώς χωρίς να κρύβονται, συνοδευόμενοι από αρσενικό, όπως αποδεικνύουν οι χημικές αναλύσεις.

Το πείραμα της Χιλής επαναλαμβάνεται για χάρη της ανάπτυξης…της ανάπτυξης του καρκίνου, της μόλυνσης και της καταστροφής. Οι άνθρωποι που αγωνίζονται να σώσουν το δάσος αποκαλούνται τρομοκράτες, διώκονται, απαγάγονται και φυλακίζονται γιατί “ζούμε σε τόσο παράξενες εποχές που ακούγεται εγκληματικό να συζητάμε ακόμα και για ένα δέντρο”, όπως είπε ο Μπρεχτ.

Υστερόγραφο: Τα κομμένα δέντρα είναι από τη μία πλευρά του δρόμου….υπάρχει και η άλλη πλευρά…και χιλιόμετρα χωματόδρομου…

skouries2

 

Περισσότερα Άρθρα

ΗΠΑ: Ασταμάτητη φονική “μηχανή” η αστυνομία

Στους δρόμους βγήκε πάλι η Αφροαμερικανική κοινότητα στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά στην πόλη Charlotte στη Βόρεια Καρολίνα, όπου ένας αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τον Keith Lamont Scott, έναν μαύρο ανάπηρο άνδρα, πατέρα επτά παιδιών… επειδή τον θεώρησε ως «απειλή»!