"Σπίτι από γέφυρες". Θέατρο ΠΚ

Η διαρκής πάλη για τις γέφυρες της ζωής μας. Χοροθεατρική παράσταση από τον Παύλο Κουρτίδη

| 30/10/2015

Το θέατρο ΠΚ γίνεται τα τελευταία χρόνια ένας από τους αγαπημένους θεατρικούς προορισμούς της Αθήνας. Γίνεται ο “χώρος-γέφυρα” ανάμεσα στις παραστατικές τέχνες και ένα κοινό που είτε τις έχει ήδη αγκαλιάσει, είτε ψάχνει τον τρόπο να τις προσεγγίσει. Ο Παύλος Κουρτίδης, εμπνευστής τού ΠΚ, συνεχίζει να εμπνέεται από την πόλη και τους ανθρώπους της και να δημιουργεί στον συγκεκριμένο χώρο παραστάσεις που αγγίζουν το βαθύτερο “είναι” μας. 

[br]

Από το “Τρελόσπιτο” στο “Σπίτι από Γέφυρες”

Ο ήρωας του περσινού “Τρελόσπιτου” βρίσκει τον εαυτό του φέτος σε ένα “Σπίτι από Γέφυρες”. Κι εκεί είναι που θα πρέπει να ισορροπήσει και να αντιμετωπίσει το πέρασμά του από τον “κόσμο των τρελών” στον “κόσμο των λογικών”. Γι’ αυτό και φτιάχνει αυτό το σπίτι. Φτιάχνει ένα σπίτι με γέφυρες από τον έναν κόσμο στον άλλον. Για να μπορέσει να περάσει απέναντι και στο τέλος να τις γκρεμίσει με την πεποίθηση ότι δεν θα χρειαστεί να τις διαβεί προς τα πίσω.

6

Μία αέναη μάχη με τις βαθύτερες σκέψεις μας είναι όλο αυτό. Μία μάχη με όσα μας φοβίζουν να πάμε μπροστά, με τους τρόπους που θα βρούμε να προχωρήσουμε, με όσα χρειάζεται να αφήσουμε πίσω.

Η χορογραφική/σκηνοθετική δουλειά του Π. Κουρτίδη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα έχει γίνει με περίσσια φροντίδα. Βασισμένος στα κείμενα του ηθοποιού Μιχάλη Άνθη (που συμμετέχει στην παράσταση ως ο ήρωας που περνάει τις γέφυρες) και στην εξαιρετική ικανότητα των χορευτών, αποδίδει όλη αυτή την πάλη με κίνηση, λόγο και χιούμορ που μας κρατάνε από την πρώτη έως την τελευταία στιγμή συμμετέχοντες στην ίδια αυτή πάλη.

4

δείτε το τρέιλερ

‘ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΓΕΦΥΡΕΣ’ trailerΘέατρο ΠΚ ‘ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΓΕΦΥΡΕΣ’ του Παύλου Κουρτίδη.Πρεμιέρα 17/10/2015 Σάββατο & Κυριακή έναρξη παράστασης 21:30. Τηλέφωνο κρατήσεων 210 9011677 online ticketing www.pktheater.gr Θέατρο ΠΚ Κασομούλη 30 (Μετρό Νέος Κόσμος)Σκηνοθεσία χορογραφία: Παύλος ΚουρτίδηςΕπί σκηνής: Ζωή Σωτηροπούλου, Ιωάννα Κορίνα Παλάσκα, Όλια Μουρουζίδου, Ελιάν Ρουμιέ, Ιρις Κατράκη Παύλου, Άγγελος Αντωνάκος, Χρίστος Καφετζής, Παύλος Κουρτίδης και ο ηθοποιός Μιχαήλ Άνθης ο οποίος υπογράφει και τα κείμενα της παράστασης.Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Βασίλης ΤσεντούροςΚείμενα: Μιχαήλ ΆνθηςΦωτισμός: Απόστολος ΤσιτσώνηςΒίντεο- μοντάζ: Αγγελος ΤόνιοςΣκηνογραφία- Κοστούμια: Ιωάννα ΠανταζοπούλουΓραφιστικά- Φωτογραφία: Μαίρη ΜάτσακαΕιδικά εφέ: Αλέξανδρος ΛόγγοςΔιάρκεια παράστασης: 70 λεπτά’HOUSE OF BRIDGES’ Premiere 17/10/2015 Every Saturday and Sunday at 21:30Book tickets by phone: 210 9011677 online ticketing: www.pktheater.grPK Theater 30 Kasomouli str. (Metro N. Kosmos)

Posted by Pavlos Kourtidis on Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

INFO

Θέατρο ΠΚ ‘ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΓΕΦΥΡΕΣ’ του Παύλου Κουρτίδη.
Πρεμιέρα 17/10/2015 Σάββατο & Κυριακή έναρξη παράστασης 21:30.
Τηλέφωνο κρατήσεων 210 9011677 online ticketing www.pktheater.gr
Θέατρο ΠΚ Κασομούλη 30 (Μετρό Νέος Κόσμος)

Σκηνοθεσία χορογραφία: Παύλος Κουρτίδης
Επί σκηνής: Ζωή Σωτηροπούλου, Ιωάννα Κορίνα Παλάσκα, Όλια Μουρουζίδου, Ελιάν Ρουμιέ, Ιρις Κατράκη Παύλου, Άγγελος Αντωνάκος, Χρίστος Καφετζής, Παύλος Κουρτίδης και ο ηθοποιός Μιχαήλ Άνθης ο οποίος υπογράφει και τα κείμενα της παράστασης.

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Βασίλης Τσεντούρος
Κείμενα: Μιχαήλ Άνθης
Φωτισμός: Απόστολος Τσιτσώνης
Βίντεο- μοντάζ: Αγγελος Τόνιος
Σκηνογραφία- Κοστούμια: Ιωάννα Πανταζοπούλου
Γραφιστικά- Φωτογραφία: Μαίρη Μάτσακα
Ειδικά εφέ: Αλέξανδρος Λόγγος
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά