ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗ ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ

Στάση εργασίας σε όλες τις δομές της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ πανελλαδικά, την Τρίτη, 17 Ιουλίου, 09:00-14:00

| 16/07/2018

Οι κινητοποιήσεις στον χώρο των εργαζομένων στις ΜΚΟ συνεχίζονται. Μετά από την δικαστική δικαίωση εργαζόμενης στη μκο ΜΕΤΑδραση σειρά να διεκδικήσουν και να κερδίσουν έχουν δύο εργαζόμενοι της μκο ΑΡΣΙΣ. Οι συνάδελφοι και συναδέλφισσές τους στη συγκεκριμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση έχουν ήδη ξεκινήσει τις δυναμικές κινητοποιήσεις και βρίσκονται στη διαδικασία να συστήσουν σωματείο. Σήμερα, Δευτέρα 16 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε μαζική και δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΑΡΣΙΣ στην Αθήνα, από εργαζόμενες και εργαζόμενους από όλες τις δομές, ενάντια στις απολύσεις των δύο συναδέλφων τους.

Το βασικό σύνθημα: Ούτε απολύσεις, ούτε περικοπές, συμβάσεις αορίστου σε όλες τις δουλειές!

Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ και καλεί σε στάση εργασίας σε όλες τις δομές της συγκεκριμένης ΜΚΟ την Τρίτη 17 Ιουλίου, 09.00-14.00. Ακολουθεί η απόφασή τους:

 

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗ ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ – ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Την Παρασκευή στις 13/7, δύο εργαζόμενοι των safe zone του Σχιστού, ιδρυτικά μέλη και ο ένας μέλος της προσωρινής διοικούσας του υπό σύσταση σωματείου εργαζομένων στη ΜΚΟ Άρσις, δέχθηκαν το εκβιαστικό δίλημμα ή υπογράφουν συμβάσεις δίμηνης διάρκειας που λήγουν στις

31.7.2018 και τότε λήγει και η συνεργασία τους με την οργάνωση ή αν αρνηθούν να υπογράψουν «την Δευτέρα να μην πάνε για δουλειά». Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να υπογράψουν, λέγοντας πως θεωρούν την εργασιακή τους σχέση ως σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και θεωρούν την απόλυση τους συνδικαλιστική και εκδικητική δίωξη καθώς έχουν συμμετάσχει σε μια σειρά κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις όλο αυτό το διάστημα. Συγκεκριμένα είχαν και έχουν συνδικαλιστική δράση διεκδικώντας καλύτερες εργασιακές συνθήκες στα safe zones καθώς και συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους/ες τις/τους εργαζόμενες/ους. Η εργασιακή επισφάλεια με τις ανανεώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου στόχο έχει οι εργαζόμενοι να ζουν υπό καθεστώς φόβου και να μην διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Δηλώνουμε την αμέριστη και αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΜΚΟ ARSIS και στηρίζουμε τη διεκδίκησή τους για την ανάκληση των απολύσεων των δύο συναδέλφων καλώντας  σε στάση εργασίας την Τρίτη 17.7.2018 και ώρα 9:00-14:00.

Καλούμε τους/τις εργαζόμενους/ες της ΜΚΟ ARSIS να συμμετάσχουν μαζικά στην στάση εργασίας και σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ ΑRSIS (Μαυροματαίων 43) στις 10:30πμ.

Καλούμε τη διοίκηση της ΜΚΟ ARSIS  να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση των απολύσεων και να  σταματήσει την στοχοποίηση των εργαζόμενων.

Επισημαίνουμε ότι το ΣΒΕΜΚΟ αποτελεί κλαδικό, πανελλαδικό πρωτοβάθμιο σωματείο και ως εκ τούτου στην στάση εργασίας έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν όλοι και όλες οι εργαζόμενοι/ες στις δομές της ΜΚΟ ARSIS, μέλη του σωματείου και μη. Η συμμετοχή σε προκηρυγμένη στάση εργασίας, και εν γένει οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, προστατεύονται από τον νόμο και τυχόν εκδικητικότητα του εκάστοτε εργοδότη.

 

Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Λόντου 6, Αθήνα, Τηλ: 6947596967

E-mail: info@svemko.net, http://svemko.espivblogs.net/