Στα μαλακά η Σκορδέλη της Χρυσής Αυγής

Το δικαστήριο έκρινε πως της αρκούν 3 χρόνια με αναστολή για τραυματισμό

| 10/07/2017

Μόλις τρία χρόνια, και αυτά με αναστολή, έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ότι άξιζαν σαν ποινή στην υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής Θέμις Σκορδέλη για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης (ηθική αυτουργία) σε βάρος Αφγανού μετανάστη στον Άγιο Παντελεήμονα πριν από 6 χρόνια, και συγκεκριμένα στις 16/9/2011. Με την ίδια ποινή φυλάκισης καταδικάστηκαν και οι δύο άλλοι Χρυσαυγίτες Μαρκουλάκης και Λουκιανός, ως φυσικοί αυτουργοί.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ποινή 4 ετών φυλάκισης για όλους τους κατηγορούμενους πριν την απόφαση του Δικαστηρίου, το οποίο όμως, για δικούς του λόγους, αποφάσισε να ρίξει τους νεο-ναζί στα μαλακά.

Υπενθυμίζεται πως η χρυσαυγίτισα Σκορδέλη, η οποία στην αρχή παρουσιαζόταν σαν… αγανακτισμένη κάτοικος Αγίου Παντελεήμονα από τα ΜΜΕ, δεν έχει ξεμπερδέψει την δικαιοσύνη, καθώς είναι ακόμα κατηγορούμενη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής . Η επιμέρους υπόθεση της επικίνδυνης σωματικής βλάβης αναφέρεται στο κατηγορητήριο ως βασικό αποδεικτικό στοιχείο της εγκληματικής της δράσης. Η Σκορδέλη καταδικάστηκε επίσης για την επίθεση στο κλιμάκιο του Αλέκου Αλαβάνου τον Οκτώβριο του 2010.

Ένα ακόμα γεγονός που δείχνει πως η Χρυσή Αυγή πιέζεται και έχει ήδη αρχίσει να… ταίζει παλαιά μεγαλοστελέχη της στους λύκους είναι η πλήρης απουσία οποιουδήποτε συμπαραστάτη (Χρυσαυγίτη ή “αγανακτισμένου κατοίκου”) στο πλευρό της Σκορδέλη, όπως συνέβαινε σε προηγούμενες δικασίμους.

Με πληροφορίες από το Tvxs