Εκδήλωση Μνήμης για τον Φάνια Κοσσέ

Στα πλαίσια του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου

| 12/11/2015

Η Διεθνής Αντιφασιστική Επιτροπή στην Ελλάδα, πραγματοποιεί την Κυριακή 15 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, στο χώρο του Πολυτεχνείου, Αμφιθέατρο 107, κτίριο Γκίνη, πραγματοποιείται «Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για το Φάνια Κοσσέ».

Στις 18 Νοεμβρίου 2014, ένας Έλληνας δημοσιογράφος, ο Θανάσης (Φάνια) Κοσσέ , σκοτώθηκε από μια ομάδα μισθοφόρων της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ. Δούλευε στην άτυπη υπηρεσία Τύπου και Προπαγάνδας της Διεθνούς Brigada στην οποία συμμετείχαν εθελοντές από χώρες της Ευρώπης.
Αυτή η «Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Φάνια Κοσσέ ” είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την αλήθεια. Είναι επίσης η τελευταία μάχη του. Η τελευταία προσφορά του. Και η μοναδική του ανταμοιβή. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί τελετή παράδοσης μεταλλίου Ανδρείας και Θυσίας από την Κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στην οικογένεια του.

Το τελευταίο γράμμα του Φάνια:
“Το όνομά μου είναι Θανάσης, οι φίλοι μου με λένε Fania, κατάγομαι από την Κριμαία, είμαι Ρωμιός (Έλληνας ) της Αζοφικής και γεννήθηκα στην Razntolnie, στο Ντονέτσκ. Έζησα είκοσι χρόνια στην Ελλάδα και άφησα πίσω μου τη γυναίκα μου Ελένη, το γιο μου Πέτρο και τη κόρη μου Αφροδίτη. Δεν θα επιστρέψω στην Ελλάδα μέχρι να κερδίσουμε. Θα Περιμένω όλους σας εδώ για να γιορτάσουμε τη νίκη. ”

INTERNATIONAL ANTIFASCIST COMMITTEE – INFOTRUTH