Στα χέρια της Ρωσίας το χρέος της Βενεζουέλας

Η υπογραφή της συμφωνίας αναμένεται μέσα στην εβδομάδα

| 11/11/2017

Σύμφωνα με πληροφορίες, Ρωσία και Βενεζουέλα είναι πολύ κοντά στην υπογραφή μιας ιστορικής συμφωνίας, με την οποία θα γίνει η αναδιάρθωση του χρέους τους Καράκα, το οποίο πριν λίγες μέρες ο επανεκλεγείς πρόεδρος Μαδούρο ανακοίνωσε πως δεν είναι διαχειρίσιμο.

Οι δύο χώρες αναμένεται να υπογράψουν την συμφωνία μέσα στις βδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα στις 15 Νοεμβρίου, καθώς ο Κάρλος Ραφαέλ Τορτσόσα , πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ρωσία είχε δηλώσει πως αυτή η ημερομηνία είναι και η διορία των συνομιλιών. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει την  κατά 10 χρόνια παράταση της περιόδου αποπληρωμής του χρέους.

Ταυτόχρονα, για να ισχύσει η εν λόγω συμφωνία,  η Βενεζουέλα θα πρέπει να πληρώσει στη Ρωσία ένα σημαντικό ποσό ως το τέλος του 2017. Επιπλέον, το Καράκας θα πρέπει να εξοφλήσει και τους Ρώσους προμηθευτές της. Υπενθυμίζεται, ότι βάσει άλλων συμφωνιών, η  Μόσχα έχει ήδη συμφωνήσει να αναδιαρθρώσει ένα μέρος του χρέους του Καράκας, ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως δήλωσε και ο  Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ