"Οι Έλληνες πεινάνε και οι αλλοδαποί γλεντάνε"

Στην Ιτέα γλέντησαν το καρναβάλι με το παραπάνω σύνθημα

| 21/02/2018

Φέτος, το καρναβάλι της Ιτέας ήταν πολύ πετυχημένο. Είχε, κυρίως, πετυχημένα συνθήματα. Από αυτά που τα βλέπεις και ανατριχιάζεις. Ο Δήμος Δελφών, η Δημοτική Ενότητα Ιτέας, οι Σύλλογοι και οι Εθελοντές που το διοργάνωσαν είναι πολύ περήφανοι. Τόσο περήφανοι που επιστράτευσαν δημοτικό αυτοκίνητο (αυτοκίνητο με κυβερνητικές πινακίδες) για να περάσουν το μήνυμά τους. “ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΟΔΑΠΟΙ (με ένα Λ) ΓΛΕΝΤΑΝΕ”. Βρήκαμε την κεντρική φωτογραφία στο anemosantistasis από το φετινό καρναβάλι της Ιτέας. Και βρήκαμε ως σχόλιο σε άρθρο παρουσίασης του καρναβαλιού σε τοπικό μπλογκ την παρακάτω επιβράβευση:

Ωραιες φωτο χαρουμενα προσωπα και ετσι εκλεισε το αναπτυξιακό τριήμερο του επιτελους εθνικου καρναβαλικου προορισμου του Δημου Δελφων μοντέλου προωθησης-αντιγραφης και για αλλους νομους.τωρα θα περιμενουμε για τον νεο χρονο παλι τις αποκριες.μεχρι τοτε τι αλλο υπομονη πατριωτες για την αναπτυξη και την προοδο

Μοντέλο προώθησης ο Δήμος Δελφών. Μοντέλο ρατσιστικής και φασιστικής ιδεολογίας. Χρειάζεται άραγε να αρχίσουμε να ανεβάζουμε στη σελίδα τους φωτογραφίες με τους πρόσφυγες που γλεντάνε; Φωτογραφίες για το πώς χορεύουν γύρω από τα πτώματα των παιδιών τους; Φωτογραφίες με τα πνιγμένα σώματα που ξεβράζει η θάλασσα και το ποτάμι; Πόσο χυδαίοι και αναξιοπρεπείς είναι οι άνθρωποι που σκέφτηκαν και υλοποίησαν την ιδέα αυτού του καρναβαλικού ντεκόρ; Πόσο μισάνθρωποι και σκατόψυχοι; Πόσο αδιανόητο ότι δεν βρέθηκε ένας “άνθρωπος” από τους χιλιάδες που γλεντούσαν εκείνη την ημέρα να σκίσει το σιχαμερό αυτό πανί; Πόσο αδιανόητο που δεν κλήθηκε ο (δεξιός) δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο σε απολογία για εκφορά ρατσιστικού λόγου; Υπομονή πατριώτες για την ανάπτυξη και την πρόοδο… που λέει και ο Ανώνυμος στο σχόλιο του μπλογκ.

κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει…