Στην φυλακή οι βασανιστές του Αιγύπτιου εργάτη

Ο γιος του αρχιβασανιστή καταδικάστηκε με αναστολή

| 29/11/2016

Τρεις βασανιστές του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ οδηγούνται στην φυλακή και ακόμη ένας – ο γιος του βασικού κατηγορούμενου – καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια με αναστολή. Η ολοκλήρωση της δίκης σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Πειραιά κατέληξε στην ίδια ποινή για τον βασικό κατηγορούμενο και πρώην εργοδότη του θύματος, δηλαδή τα 13 χρόνια και 2 μήνες, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί, που θα οδηγηθούν στη φυλακή πλέον, καταδικάστηκαν σε 10 και 9 χρόνια αντίστοιχα.

Οι ποινές ουσιαστικά ήταν οι ίδιες με τις πρωτόδικες, με μόνη διαφοροποίηση αυτή του δεύτερου εκ των συνεργών, του οποίου η ποινή μειώθηκε κατά έναν χρόνο.

Τον Νοέμβριο του 2012 ο Αιγύπτιος εργάτης Ουαλίντ Ταλέμπ είχε βρεθεί λιπόθυμος και δεμένος με μια σπασμένη μεταλλική αλυσίδα στο λαιμό, στη Σαλαμίνα. Ο άτυχος εργάτης είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, αφού είχε απαχθεί και βασανιστεί άγρια από το αφεντικό του και τους φίλους του.

Και οι τέσσερις καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της αρπαγής και της ληστείας, ενώ στον γιο του βασικού κατηγορουμένου έχει αναγνωριστεί το ελαφρυντικό… της «μετεφηβικής ηλικίας».

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση στο Εφετείο Πειραιά, κατέθεσαν οι τρεις κατηγορούμενοι, πραγματοποιήθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και λίγο μετά τις τρεις, η Έδρα αποσύρθηκε για να αποφασίσει για τις ποινές. Στο άκουσμα των νέων ποινών οι κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν ενοχλημένοι, καθώς πίστευαν ότι οι ποινές τους θα μειώνονταν. Αντιθέτως, ικανοποιημένοι δήλωσαν, τόσο ο Ουαλίντ Ταλέμπ, όσο και ο συνήγορός του Βασίλης Παπαστεργίου, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, μετά το τέλος της διαδικασίας: «Αποδόθηκε δικαιοσύνη για ό,τι έγινε και οι ποινές είναι αντίστοιχες της βαρύτητας της πράξης».