Στη Βουλή οι μίζες, στην Υεμένη ο θάνατος

11 εκατομμύρια παιδιά έχουν απελπιστική ανάγκη βοήθειας

| 27/11/2017

Έντεκα εκατομμύρια παιδιά… 11 εκατομμύρια παιδιά έχουν ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη. Σήμερα.  Εξ αυτών τα 2 εκατομμύρια υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό. Με άλλα λόγια, πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να καταφέρουν να ζήσουν και καταφέρουν να ζήσουν πολύ δύσκολα θα είναι εντελώς υγιή χωρίς κανένα κουσούρι..

Και στη Βουλή από το μεσημέρι, σε «υψηλούς τόνους» ανταλλάσσουν κατηγορίες, κουνούν το δάχτυλο για το ΠΟΙΟΣ είναι ο ΜΕΣΑΖΟΝΤΑΣ. Ποιος είναι ο μιζαδόρος. Πήραν μίζες, πόσες και ποιοι.. Για μια συμφωνία που εγκρίθηκε από όλους, όταν συζητήθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, πλην του ΚΚΕ.

Βγάζουν «φιλιππικούς» για το ποιος είναι λιγότερο ή περισσότερο βρώμικος από τον άλλον. Δεν είμαστε εμείς, είστε εσείς. Όχι εσείς είστε πιο βρώμικοι. Εσείς τον ξέρατε τον κ. Παπαδόπουλο (τον μεσάζοντα), όχι κ εσείς τον ξέρατε. Εσείς παρανομείτε τώρα, όχι εσείς παρανομούσατε και πριν. Εσείς το κάνετε για να κρύψετε τις «πομπές» σας με τις Siemens, τις offshore, τα Paradise Papers, όχι εσείς προσπαθείτε τώρα κρυφτείτε ενώ ο κόσμος το έχει βούκινο..

ΞΕΦΤΙΛΕΣ! 11 εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν. Στην Υεμένη, εδώ και περίπου 4 χρόνια συντελείται ένα πρωτοφανούς μεγέθους έγκλημα όπου μια ολόκληρη χώρα ξεκληρίζεται στο βωμό των γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών ανταγωνισμών ελέγχου μιας ευρύτερης περιοχής, που είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς περιλαμβάνει την έξοδο και είσοδο από και προς τη διώρυγα του Σουέζ και το λιμάνι του Άντεν. Ανταγωνισμών ανάμεσα, καταρχήν, σε Σαουδική Αραβία και Ιράν, με την πρώτη να έχει υποθάλψει με επιτυχία το ISIS και την al Qaida σε όλη την περιοχή, και φυσικά στα ιδιαίτερα φιλόξενα βουνά της Υεμένης, και να στηρίζει μερίδα του στρατιωτικού της κατεστημένου ενάντια στους σιίτες Χούθι, που έχουν ιρανικές «πλάτες». Μέρος και αυτή η σύγκρουση της ευρύτερης αντιπαράθεσης εξουσίας και ελέγχου που έχει αιματοκυλίσει ολόκληρη την περιοχή.

ΞΕΦΤΙΛΑ πια! Μας ταλανίζουν τα αυτιά με «δικαιώματα» και «ελευθερίες» και «ευρωπαϊκές αξίες» αυτοί που μιλούν για τη Σ. Αραβία σαν να είναι «κανονική» χώρα. Μια χώρα όπου οι αποκεφαλισμοί γίνονται στο διαχωριστικό του δρόμου, όπου δεν υπάρχει κανένας νόμος και κανένα σύνταγμα πέραν από αυτό που θέλει η βασιλική οικογένεια ελέω ..Θεού.. Σε μια χώρα που οι γυναίκες είναι κάτι λιγότερο από αντικείμενα και η ανθρώπινη ζωή ευτελέστερη από ένα σκουπίδι. Σε μια χώρα που έθρεψε και χρηματοδότησε, με το αζημίωτο και με  γνώση δυνάμεων όπως οι ΗΠΑ, κάθε θρησκευτική ακρότητα που εκφράζεται με δράσεις τύπου ISIS, σπέρνοντας τρόμο, αίμα και θάνατο στον κόσμο όλο.

ΞΕΦΤΙΛΕΣ! Βρίζεστε για το ποιος παίρνει τις μίζες, ενώ στην Υεμένη, με κύρια ευθύνη της Σ. Αραβίας τα τελευταία δύο χρόνια, ΚΑΘΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ!!!!  Και τώρα ΟΗΕ και ανθρωπιστικές οργανώσεις απευθύνουν έκκληση και προειδοποιούν: ο μεγαλύτερος λιμός που έχει ζήσει η ανθρωπότητα είναι ήδη παρόν στην πάλαι ποτέ «ευδαίμων Αραβία» – Υεμένη.

Μετά την επέμβαση στην Υεμένη, τον Μάρτιο 2015, υπό την καθοδήγηση και ηγεσία της Σ. Αραβίας, η σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 8.750 ανθρώπους ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 50.600, λένε τα Ηνωμένα Έθνη.  Μετά το 2015. Γιατί ο σκοτωμός και η πείνα στην Υεμένη έχει αρχίσει πολύ νωρίτερα.

ΜΑ θα σταματήσει ο πόλεμος στην Υεμένη αν δεν πουλήσει η Ελλάδα όπλα στη Σ. Αραβία; Αυτό μας είπε απροκάλυπτα ο κ. Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΧΙ. Δεν θα σταματήσει. Αλλά τουλάχιστον δεν θα έχουμε εμείς τον θάνατο στα χέρια μας. Στα χέρια σας. Αντί να γίνεται κουβέντα, να ασκείται πίεση, κάτι τέλος πάντων για να σταματήσει αυτό το απίθανο σφαγείο και να αποκαλυφθούν τα συμφέροντα πίσω από αυτό μακελειό, καθόμαστε και λέμε τι; Ότι αφού δεν μπορούμε να το σταματήσουμε, δεν τρέχει τίποτε αν συμβάλλουμε; Και οι απέναντι λένε ότι το πρόβλημα είναι ποιος πήρε την μίζα; Και όλοι μαζί παίζετε το κρυφτούλι με τα προφανή πλέον και στους πιο αθώους και αδαείς;  Με τα προφανή για το ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του συστήματος και των συμφερόντων που εξυπηρετείτε.

ΔΕΝ έχει κανείς στοιχειώδη ανθρωπιά; ΔΕΝ έχει κανείς στοιχειώδη «τσίπα»;

Κι όμως.  Όσο και αν ακούγεται τετριμμένο, όσο κι αν μοιάζει ανέφικτο ή αδιανόητο, το σημαντικότερο παραμένει η ανθρώπινη ζωή. Πάνω από βόμβες, συμφωνίες, μίζες, μεσάζοντες, συμμαχίες και «ισχυρές πλάτες». Και αυτή, η ανθρώπινη ζωή, η ζωή και ο σεβασμός των πλασμάτων αυτής της γης, θα παραμένει πάντα το κριτήριο που θα διαχωρίζει τη δική σας πραγματικότητα, την πολιτική που εσείς εφαρμόζετε, τα συμφέροντα που εσείς εξυπηρετείτε, το σύστημα στο οποίο εσείς σκύβετε το κεφάλι, από το δικό μας όνειρο, από τον δικό μας αγώνα.  Γιατί το σύστημα αυτό, όποιο προσωπείο και αν φορά, όποια «αξία» και αν επικαλείστε, δεν είναι παρά η απόλυτη βαρβαρότητα.

ΥΓ. Συνειδητά επιλέξαμε να μην βάλουμε πιο σκληρές φωτογραφίες από την καθημερινότητα στην Υεμένη. Αν και είναι η πλειονότητα. Θεωρούμε ότι αν είσαι άνθρωπος, δεν χρειάζεται να δεις την απόλυτη βαρβαρότητα, για να την νιώσεις.

Ανάμεσα στις δύο μεγάλες αγάπες, την ψυχολογία και τη δημοσιογραφία, την μία την σπούδασε και την άλλη την έκανε επάγγελμα. Καμβάς το διεθνές ρεπορτάζ. Eκεί που δυστυχώς οι ζωές γίνονται ακόμη αριθμοί. Αγαπημένη ερώτηση: γιατί. Αγαπημένο μέσο: οι λέξεις, γραπτές ή ραδιοφωνικές. Μετά κόπων και βασάνων, κατάφερε να ολοκληρώσει διδακτορική διατριβή, όπου αποπειράθηκε να συνδυάσει πολιτική φιλοσοφία και σύγχρονες εξελίξεις.