Στο κράτος οι ευθύνες για το έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους

Μήνυση των κληρονόμων της δολοφονημένης γυναίκας στο Ελληνικό Δημόσιο

| 06/01/2018

Φαίνεται πως οι επιπτώσεις από το έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους, όπου ένας αστυνομικός δολοφόνησε εν ψυχρώ την οικογένεια του, δεν έχουν τελειώσει. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι κληρονόμοι της δολοφονημένης γυναίκας θα προβούν σε  αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου.

Υπενθυμίζουμε πως ο αστυνομικός σκότωσε με το υπηρεσιακό του όπλο την γυναίκα, την πεθερά και το παιδί του…

Ο αστυνομικός υπηρετούσε στην προσωπική φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη από το 1996. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεση «η ευθύνη του Δημοσίου είναι δεδομένη και στηρίζεται στη διάταξη του άρθρου 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα λόγω της εγκληματικής παράλειψης να διαπιστώσει την ψυχιατρική κατάσταση του δράστη κατά το διορισμό του ως Αστυνομικού παρά την αυταπόδεικτη δυστυχώς πλέον ακαταλληλότητά του να οπλοφορεί».

Οι ψυχολογικές εξετάσεις που είναι υποχρεωμένη να κάνει η ΕΛ.ΑΣ όχι μόνο δεν είναι συχνές, αλλά μάλιστα στην τελευταία, το μακρινό 2011, ο εν λόγω αστυνομικός κρίθηκε απόλυτα υγιής και κατάλληλος να φέρει όπλο και να υπηρετεί στην φρουρά πρώην πρωθυπουργού.

Με πληροφορίες από το Τvxs