Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον διανομέα που δέχτηκε εργοδοτική βία | 12.01

Ανακοίνωση της εργατικής συλλογικότητας ΛΑΝΤΖΑ

| 09/01/2019

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εργατικής συλλογικότητας στο χώρο του επισιτισμού ΛΑΝΤΖΑ για την έκφραση αλληλεγγύης στον διανομέα που έπεσε θύμα άγριας εργοδοτικής βίας στο Περιστέρι.

.


.

Διανομέας, μετανάστης από το Πακιστάν, πρώην εργαζόμενος στο σουβλατζίδικο «Βεάκη 56» βρέθηκε άγρια χτυπημένος στο Αττικό νοσοκομείο όταν αρνήθηκε να υποκύψει στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Συγκεκριμένα, ενώ απασχολούνταν από 6 – 12 ώρες ημερησίως ο εργοδότης του τον υποασφαλιζε με αποτέλεσμα  να μη μπορεί ούτε να ανανεωθεί η κάρτα εργασίας του. Όταν ο συνάδελφος προχώρησε σε καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες διεκδικώντας τα αυτονόητα, ο εργοδότης επεδίωξε με τη μέθοδο των απειλών και της τρομοκρατίας να «πείσει» τον εργαζόμενο να αποσύρει την καταγγελία φτάνοντας στο σημείο να βάλει μπράβους να «καθαρίσουν». Έτσι με στημένο καρτέρι και ψεύτικη παραγγελία στην νέα του δουλειά επεδίωξαν να τον αναγκάσουν να υπογράψει εγγράφως δηλώσεις  ώστε να αποσυρθούν όλες οι καταγγελίες. Όταν αυτός αρνήθηκε τον χτύπησαν άγρια.

Έχουμε να κάνουμε πλέον με καταιγισμό περιστατικών ωμής εργοδοτικής βίας, αυθαιρεσίας και αυταρχισμού εναντίον εργαζομένων στο συγκεκριμένο κλάδο, μια κατάσταση που διευκολύνεται από την αντεργατική κυβερνητική πολιτική διαχρονικά. Αυτή η χωρίς τέλος επέλαση εναντίον εργατικών και ανθρώπινων  δικαιωμάτων γίνεται πλέον με όρους υπόκοσμου βρίσκοντας τους εργαζόμενους στο κλάδο του επισιτισμού κυριολεκτικά έρμαια μαφιόζικων πρακτικών με τους ξυλοδαρμούς και τη χωρίς τέλος  εκμετάλλευση να αποτελούν μια κανονικότητα.

Ενώ, στο συγκεκριμένο περιστατικό υπάρχουν και χαρακτηριστικά ρατσιστικής αντιμετώπισης απέναντι σε μετανάστες, τους οποίους οι εργοδότες-δουλέμποροι εκμεταλλεύονται ακόμα περισσότερο, εφαρμόζοντας σκληρότερους όρους εργασίας, θεωρώντας τους ως μια «κατώτερη» κατηγορία εργαζομένων η οποία θα φοβηθεί να αντιδράσει και να διεκδικήσει.

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΑΛΕΡΑΣ

Εργατικά σχήματα και συλλογικότητες γειτονιάς αποφασίζουμε να δοθεί μια άμεση απάντηση στην εργοδοτική βία, να αγωνιστούμε για τη δικαίωση του συναδέλφου. Καλούμε σε συγκέντρωση το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 03.30 μμ στη πλατεία Δημαρχείου (στάση μετρό Περιστερίου)

Μοναδική απάντηση είναι η συλλογική πάλη και η οργάνωση στους χώρους της δουλειάς μακριά από κάθε είδους γραφειοκρατία , ενάντια στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό και την αγωνιστική ύπνωση που επιβάλλει η ομοσπονδία. Οι μάχες που έχουμε δώσει δείχνουν πως ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει νίκες είναι της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ σε κάθε χώρο δουλειάς .

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ.

ΆΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Εργατικά Σχήματα – Συλλογικότητες Γειτονιάς