14/9. Συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής

Μάρτυρες κατηγορίας ο πατέρας και η μητέρα του Παύλου Φύσσα

| 14/09/2015

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις της πολιτικής αγωγής και την επιστολή του πατέρα τού Παύλου Φύσσα [διαβάστε τη στο τέλος], τελικά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για αναβολή της δίκης των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής για μετά τις εκλογές.

Σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη, συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, δεύτερη μέρα μετά την διακοπή του Αυγούστου. Πρώτος μάρτυρας κατηγορίας ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης Φύσσας.

Να σημειώσουμε ότι κατά την πρώτη μέρα μετά την καλοκαιρινή διακοπή, στις 8 Σεπτέμβρη, η έδρα ανακοίνωσε την απόφασή της να συνεχιστεί η δίκη στις 14 και όχι στις 11/9, όπως θα έπρεπε κανονικά, λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Αυτό μας υπενθυμίζει ότι ο χώρος είναι ο πλέον ακατάλληλος για την διεξαγωγή της συγκεκριμένης δίκης και ότι το αίτημα της πολιτικής αγωγής, των φορέων του Δήμου Κορυδαλλού και του αντιφασιστικού κινήματος έχει παραβλεφθεί τόσο καιρό παραδειγματικά, ενώ συνεχίζει να προκαλεί σημαντικό πρόβλημα.

Στη δικάσιμο της 8ης Σεπτέμβρη, οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν αίτημα αναβολής για μετά τις εκλογές, καθώς έξι από αυτούς είναι υποψήφιοι βουλευτές και χρειάζονται χρόνο για να οργανώσουν την προεκλογική τους εκστρατεία! Κατά τα λοιπά, η υπερασπιστική γραμμή επέμεινε στην γραμμή της πολιτικής σκευωρίας απέναντι στην εγκληματική οργάνωση και οι εκπρόσωποί της επιτέθηκαν λεκτικά με προκλητικές εκφράσεις στους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής την ώρα που οι τελευταίοι ανέπτυσσαν τα επιχειρήματά τους για την κανονική συνέχιση της δίκης.

Η προσπάθεια των εγκληματιών να «νομιμοποιήσουν» την οργάνωσή τους δεν πρέπει να περάσει. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι το σύστημα τους έχει εκ νέου ανάγκη και μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι μέχρι τώρα η δίκη έχει κωλυσιεργήσει τόσο, συνεχίζεται στον ακατάλληλο για τη διεξαγωγή της χώρο, και οι κατηγορούμενοι συμπεριφέρονται σαν απλοί υποψήφιοι βουλευτές, οργανώνοντας κανονικά την προεκλογική τους καμπάνια. Να θυμηθούμε ότι φέτος στην αηδιαστική εκδήλωση στο Βίτσι, η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Αντωνίου, φωτογραφιζόταν αγκαλιά με τη νέα κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Δέσποινα Σβερώνη, παρά το γεγονός ότι δύο χρόνια πριν, η ίδια βουλευτής εκδιωχνόταν κακήν-κακώς από το βήμα της «εκδήλωσης» από κάποια «παλικάρια» της Χρυσής Αυγής. Όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα του jailgoldendawn.gr, τότε ήταν που κορυφώθηκε η εγκληματική τους δράση: «[η 1η Σεπτέμβρη στο Βίτσι] ήταν το ξεκίνημα ενός μήνα κλιμάκωσης της βίας της ναζιστικής οργάνωσης που θα συνεχιζόταν με την επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στο Πέραμα (12/09/2013), τις σκηνές βίας και προπηλακισμών στον Μελιγαλά (15/09/2013) και τέλος τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (17-18/09/2013)

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τη δίκη και ετοιμαζόμαστε για τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις/διαδηλώσεις αυτή την εβδομάδα, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

mnhmeio_fyssa

[hr]

Η δήλωση του Παναγιώτη Φύσσα, αφού ανακοινώθηκε το αίτημα αναβολής:

«Η συμπλήρωση 4 μηνών από την έναρξη της δίκης κατά της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η οποία μεταξύ άλλων ευθύνεται και για τη στυγερή δολοφονία του γιου μου Παύλου, συνέπεσε με την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Μετά από πολλές συνεδριάσεις του δικαστηρίου, μεθοδευμένες καθυστερήσεις από την πλευρά των κατηγορουμένων και προσχηματικά αιτήματα, έφτασε η στιγμή που ως πρώτος μάρτυρας θα καταθέσω όσα γνωρίζω για την τελευταία νύχτα του παιδιού μου αλλά και ό,τι άλλο αφορά την υπόθεση αυτή. Είναι ξεκάθαρο ότι η φωνή μου, αλλά και των άλλων μαρτύρων, ενοχλεί και θα ενοχλήσει τους κατηγορούμενους, και όχι μόνο, και για τον λόγο αυτό επιχείρησαν για μία ακόμα φορά με αίτημά τους να μεταθέσουν την κατάθεσή μου για ημερομηνία μετά τις εκλογές, οι ίδιοι που πριν ανυπομονούσαν, δήθεν, να ξεκινήσει η δίκη. Τώρα ευθέως υποστήριξαν ότι η «συνέχιση» της δίκης θα βλάψει την προεκλογική εκστρατεία και τα ποσοστά του κόμματός τους. Όμως η αλήθεια έχει τίμημα που κάποτε πρέπει να πληρωθεί. Μετά από 4 μήνες που η οικογένειά μου και εγώ ξαναζούμε καθημερινά τη μοιραία νύχτα, αντικρίζοντας τα πρόσωπα όσων από τους δολοφόνους του Παύλου εμφανίζονται και τις προκλήσεις τους, περιμένουμε η ελληνική δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, τιμώντας την μνήμη του παιδιού μου αλλά και των άλλων θυμάτων της Χρυσής Αυγής. Οι προσβολές που τόσο καιρό υπομένουμε, τόσο εντός του δικαστηρίου από λεγόμενα και χειρονομίες, όσο και εκτός αυτού, με την ανοχή ενός μέρους της ελληνικής κοινωνίας που δεν έχει καταλάβει το μέγεθος και την απαξία των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής, πρέπει να σταματήσουν. Και τη στιγμή μάλιστα που αναμένεται η κατάθεσή μου, παλεύουν με κάθε τρόπο να μην ακουστώ μέχρι τις εκλογές, την ίδια στιγμή που οι δολοφόνοι του παιδιού μου κυκλοφορούν ελεύθεροι, βεβηλώνοντας το μνημείο του στο Κερατσίνι, κάνοντας μοτοπορείες στον Πειραιά, τη Νίκαια και τον Κορυδαλλό, πορείες μπροστά από το σπίτι μας, σκορπίζοντας τα μηνύματα μίσους ακόμα και στον δρόμο που χύθηκε το αίμα του παιδιού μου. Ο μοναδικός τρόπος για την απόδοση ουσιαστικής δικαιοσύνης είναι η συνέχιση της δίκης αυτής, ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητες των δολοφόνων του γιου μου. Αυτή πρέπει να είναι η δικαιοσύνη, αποκομμένη από πολιτικές σκοπιμότητες, και συνεπώς περιμένω τόσο εγώ όσο και η ελληνική κοινωνία ότι θα επιτραπεί, επί τέλους, να πω αυτά που δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, πρέπει να ακουστούν.»