Συναυλία στο City Plaza, 1/11, 9 μμ.

Και τριήμερο εκδηλώσεων για τους έξι μήνες αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης στον Χώρο Στέγασης εκατοντάδων προσφύγων

| 01/11/2016

Συναυλία Αλληλεγγύης απόψε (01/11) στις 9μ.μ. στο #CityPlaza

Με τους αφγανούς τραγουδιστές Shekib Mosadeq & Masoud Hasanzada, αλλά και με ελληνική μουσική από το Mikis Theodorakis Ensemble και άλλους…

.

Ας παραβρεθούμε στη γιορτή της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης. Και, αν μπορούμε, ας φέρουμε κάτι από αυτά που χρειάζονται άμεσα αυτές τις μέρες

anagkes-city-plaza

Επίσης, το Νοέμβριο γιορτάζονται οι έξι μήνες λειτουργίας του Χώρου Στέγασης και θα γίνουν μια σειρά εκδηλώσεων από τις 10 έως και τις 13 του μήνα.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους έξι μήνες λειτουργίας του Χώρου Στέγασης Προσφύγων City Plaza
Πέμπτη 10/11 – Κυριακή 13/11/2016

Συζητήσεις
Πέμπτη 10/11, 5 μ.μ.: Αγώνες για την κοινωνική ένταξη και εξίσωση των προσφύγων και των μεταναστών-ριών

Μια συζήτηση για τα κοινωνικά δικαιώματα των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων, με έμφαση στην υγεία, την εκπαίδευση, τη στέγαση και την πρόσβαση στο πολιτικό άσυλο, ιδιαίτερα των κακοποιημένων γυναικών. Θα παρέμβουν μέλη συλλογικοτήτων, σωματείων και οργανώσεων, καθώς και νομικοί με δραστηριότητα στους προαναφερθέντες τομείς.

Παρασκευή 11/11, 5 μ.μ.: Εγχειρήματα κοινωνικής αυτοοργάνωσης: εμπειρίες και προκλήσεις

Διάλογος μεταξύ καταλήψεων στέγης προσφύγων, στεκιών αλληλεγγύης, κοινωνικών ιατρείων και γενικότερα αυτοοργανωμένων δομών πάνω στην πολύπλευρη πείρα του κινήματος με στόχο τον κοινή αποτίμηση, την εμβάθυνση του προβληματισμού μας και τη διερεύνηση αποτελεσματικότερων μορφών συντονισμού μας.

Σάββατο 12/11, 11 π.μ.: Εσωτερικά και εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα: διεθνιστική αλληλεγγύη και αγώνες για την ελεύθερη μετακίνηση

Με συμμετοχή αγωνιστών-ριών από χώρες της Ευρώπης ανταλλάσσουμε εμπειρίες για την κατάσταση που διαμορφώνεται, τις πολλαπλές περιφράξεις, την άνοδο της καταστολής και της ακροδεξιάς, τη στρατιωτικοποίηση των συνόρων και την απογείωση της εξαίρεσης δικαιωμάτων, με σκοπό την ανίχνευση στρατηγικών και μέσων για την υπέρβαση της Ευρώπης-Φρούριο και την κλιμάκωση της διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Σάββατο 12/11, 5 μ.μ.: Κέντρα κράτησης: εγκλεισμός και αποκλεισμός, εξαίρεση δικαιωμάτων και απαρτχάιντ στα νησιά

Πρόσφυγες και αλληλέγγυοι-ες από πολλά νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, καθώς και τα «κέντρα φιλοξενίας» από τη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και την Αττική συζητάμε για την κατάσταση στα camps και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά, αναζητώντας μορφές οργάνωσης των αγώνων προσφύγων και αλληλέγγυων μέσα και έξω από τα κέντρα και συγκρότησης των διεκδικήσεών μας.

Κυριακή 13/11, 11 π.μ.: Συνέλευση

Παρουσίαση του προβληματισμού και των συμπερασμάτων των συζητήσεων των προηγούμενων ημερών και στη συνέχεια συλλογική προσπάθεια σχηματισμού ενός προωθητικού πλαισίου διεκδικήσεων και αγώνων.

Σάββατο 12/11, 7 μ.μ.: Πολυεθνικό γλέντι

Σε όλη τη διάρκεια του τετραημέρου θα λάβουν χώρα εκθέσεις, παιδική δημιουργική απασχόληση, καθώς και άλλες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του City Plaza με πολύγλωσση διερμηνεία