Συναυλία - συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Σύνταγμα, Κυριακή 5 Νοεμβρίου, 11 το πρωί

| 03/11/2023

Εκατοντάδες σωματεία και μαζικοί φορείς συνεχίζουν και εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην σφαγή που διαπράττουν οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στην Λωρίδα της Γάζας με τα θύματα να μετριούνται πλέον σε πολλές χιλιάδες, μεταξύ των οποίων χιλιάδες παιδιά διοργανώνοντας συλλαλητήριο και συναυλία αλληλεγγύης την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Μετά το τέλος της συναυλίας θα πραγματοποιηθεί πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Τη συμμετοχή τους στη συναυλία έχουν, ήδη, γνωστοποιήσει οι Ρίτα Αντωνοπούλου μαζί με τους Ρεβάνς, KollektivA, Κοινοί Θνητοί, Υπεραστικοί, Magic de Spell, Διονύσης Τσακνής και Ρωμιοσύνη.

Βασικά αιτήματα των σωματείων και των φορέων, εκτός από την έκφραση αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και την αναγκαιότητα άμεσου τερματισμού του αιματοκυλίσματος στη Λωρίδα της Γάζας, είναι:

  • Καμία υποστήριξη στην Κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ.
  • Καμία διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές να μη δώσει η χώρα μας σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να ξεκουμπιστούν τώρα τα γεράκια του πολέμου από τη Σούδα και την Ελευσίνα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά”.
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.
  • Τώρα αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

Την ίδια μέρα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις:

Αλεξανδρούπολη, 11 π.μ. πάρκο Αργώ συγκέντρωση και συναυλία

Πάτρα, 7.30 μ.μ. συγκέντρωση – συναυλία στην πλατεία Γεωργίου.

Καλαμάτα μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, με αφετηρία το νότιο πάρκινγκ της λαϊκής αγοράς στις 5 μ.μ.

Και στα Χανιά όπου θα πραγμαοτοποιηθεί Παγκρήτια αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική πορεία στη βάση του ΝΑΤΟ στην Σούδα από τον φοιτητικό σύλλογος ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης,  στις 12.30 το μεσημέρι, με προσυγκέντρωση στις 11.30 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.