Σφυροδρέπανο στο Δημαρχείο της Οδησσού!

Μια μικρή πράξη αντίστασης...

| 13/10/2016

Χθες τα ξημερώματα, ένας 30χρονος – αγνώστων λοιπών στοιχείων – αψηφώντας το αντικομμουνιστικό και αντισοβιετικό νομικό «οπλοστάσιο» του καθεστώτος του Κιέβου, αλλά και τα φασιστοτάγματα, ζωγράφισε ένα σφυροδρέπανο ακριβώς στην είσοδο του δημαρχείου της Οδησσού.

Για κακή του τύχη, τον πήραν χαμπάρι οι φύλακες και λίγο αργότερα τον συνέλαβε η αστυνομία.

Ευτυχώς, όπως τουλάχιστον αναφέρουν μέχρι στιγμής τα ΜΜΕ, ο τολμηρός νεαρός θα διωχθεί βάσει του άρθρου 173 του Κώδικα διοικητικών παραβάσεων για «χουλιγκανισμό». Λέμε «ευτυχώς», διότι, ως γνωστόν, η ισχύουσα ουκρανική νομοθεσία έχει θέσει στην παρανομία τα κομμουνιστικά και σοβιετικά σύμβολα και μόνο να υποθέσουμε μπορούμε για το τί θα συμβεί σε αυτόν τον άνθρωπο αν κάποιος εισαγγελέας αποφασίσει ότι δεν πρόκειται μόνο για «ρύπανση» δημόσιου κτιρίου, αλλά για «κομμουνιστική προπαγάνδα».

Για την ιστορία, ο νεαρός είναι από μια πόλη στην διοικητική περιφέρεια της Οδησσού, το Βίλκοβο, όπου το 70% των κατοίκων είναι Ρώσοι.

Γεννήθηκε – και αυτή είναι μία από τις ελάχιστες βεβαιότητες που έχει – το 1970. Πουλούσε την εργατική του δύναμη επί χρόνια στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο. Μέχρι που του έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι ήταν το μόνο πράγμα που φοβόταν. Τώρα «αναρρώνει» στο Περιοδικό. Ελπίζει, για πάντα.