Τέταρτη στις πιο δυστυχισμένες χώρες του κόσμου βρίσκεται η Ελλάδα

| 12/05/2014

Στην τέταρτη θέση ανάμεσα στις 10 πιο δυστυχισμένες χώρες του κόσμου βρίσκεται η Ελλάδα. Αυτό καταγράφει η διεθνής έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Gallup, το 2013. Τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν χώρες που το τελευταίο διάστημα δοκιμάζονται από εμφυλίους πολέμους, απάνθρωπα, ολοκληρωτικά καθεστώτα, στρατιωτικά πραξικοπήματα και άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Πρώτο στη λίστα έρχεται το Ιράν. Δεύτερο είναι το Ιράκ και ακολουθούν Αίγυπτος, Ελλάδα, Συρία, Σιέρα Λεόνε, Κύπρος, Κατεχόμενα ( τα οποία αναφέρονται ως Βόρεια Κύπρος- Northern Cyprus), Καμπότζη και δέκατος στη λίστα είναι ο Λίβανος

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της Gallup, οι δέκα πιο δυστυχισμένες χώρες:

1.    Ιράκ
2.    Ιράν
3.    Αίγυπτος
4.    Ελλάδα
5.    Συρία
6.    Σιέρα Λεόνε
7.    Κύπρος
8.    Κατεχόμενα
9.    Καμπότζη
10.  Λίβανος

Τα αποτέλεσμα της έρευνας, όπως σημειώνει η εταιρεία, προέκυψε από τις απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες (δείγμα 1.000 ατόμων σε κάθε χώρα) στην ερώτηση «αν την προηγούμενη μέρα είχαν νιώσει θυμό, λύπη, άγχος, σωματικό πόνο και ανησυχία».

Παράλληλα, σε μία άλλη έρευνα της Gallup, για το σε ποιες χώρες οι πολίτες τους δηλώνουν θετικά αισθήματα και εμπειρίες, η Ελλάδα βρίσκεται στην 98η θέση μεταξύ 138 χωρών, με πρώτη την Παραγουάη και τελευταία τη Συρία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν σε τηλεφωνικές, αλλά και προσωπικές συνεντεύξεις, ατόμων ηλικίας από 15 ετών και πάνω, σε 138 χώρες.