Τίτλοι τέλους για τον διευθυντή της ΒΙΑΛ

| 25/01/2018

 

Ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Χίου στη ΒΙΑΛ, Θεόφιλος Τσιγκαλάκης, υπέβαλε την παραίτηση του από το Κέντρο, ισχυριζόμενος πως δεχόταν πιέσεις από τοπικούς παράγοντες.

Μόλις λίγους μήνες μετά την πρόσληψή του μέσα από διαγωνισμό, ο πρώην διευθυντής υποστήριξε ότι παραιτήθηκε λόγω του αρνητικού κλίματος που υπήρχε στη Χίο.

Την περασμένη Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου, το μονομελές πρωτοδικείο Χίου έκανε δεκτό το αίτημα του ελληνικού Δημοσίου να απομακρυνθούν άμεσα τα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί σε δρόμο από τον οποία διέρχονται βαρέα οχήματα για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στο νησί.

Αυτή ήταν η τρίτη, στη σειρά, απόφαση του και, όπως είναι λογικό, «ανοίγει το δρόμο» για τη μεταφορά οικίσκων στον καταυλισμό, με συνέπεια να αντικατασταθούν οι σκηνές στις οποίες διαμένουν μετανάστες και πρόσφυγες.

Έτσι, το ελληνικό Δημόσιο είναι σε θέση να προχωρήσει «στην απομάκρυνση από την επίδικη εδαφική λωρίδα των πασσάλων και του πρόχειρου οικίσκου, που έχουν τοποθετηθεί σε αυτήν, έτσι ώστε να είναι εφικτή σε όλο το μήκος της η διέλευση παντός τύπου και όγκου οχημάτων».

Με πληροφορίες από  ΑΠΕ-ΜΠΕ