Συναυλία ενάντια στις Ειδικές Συνθήκες Κράτησης

Όλοι μαζί να σταματήσουμε τα σχέδια για το ελληνικό Γκουντάναμο

| 02/07/2014

Πάνω από 4.500 κρατούμενοι βρίσκονται για ένατη μέρα σε απεργία πείνας, αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, βρέθηκαν στις φυλακές του Κορυδαλλού γιατροί και νοσηλευτές, όπου διαπίστωσαν ότι η υγεία των απεργών κρατούμενων αρχίζει να έχει ήδη σοβαρά προβλήματα. Χθες, Τρίτη 1 Ιουλίου βγήκε ανακοίνωση από την πρωτοβουλία επιτροπής αγώνα φυλακών ότι αναστέλλεται η απεργία τους μέχρι την Πέμπτη, οπότε και ο υπουργός θα προβεί σε βελτιωτικές ρυθμίσεις. Οι κρατούμενοι είναι σε επιφυλακή.

Παρακάτω η ανακοίνωσή τους:

“Σήμερα Τρίτη 1 Ιουλίου αναστέλλουμε τη μαζική πανελλαδική απεργία πείνας που είχαμε ξεκινήσει ενάντια στο νομοσχέδιο στις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Αναστέλλουμε την απεργία πείνας, αλλά δεν τερματίζουμε τη κινητοποίησήμας . Αντίθετα ανακτούμε τις δυνάμεις μας και προειδοποιούμε το υπουργείο ότι δε πρόκειται να δεχτούμε τη λειτουργία του ελληνικού Γκουαντάναμο ούτε στη Δομοκό ούτε πουθενά.

Παραμένουμε καχύποπτοι απέναντι στις βελτιωτικές προτάσεις του υπουργείου που θα κατατεθούν τη Πέμπτη και είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί να αγωνιστούμε με ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ για να ματαιώσουμε το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Γνωρίζουμε ότι τίποτα δε θα βελτιωνόταν αν δεν κάναμε την απεργία πείνας . Ας γνωρίζει όμως και το υπουργείο πως απέναντι στην οργανωμένη σιωπή που επιβάλλουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποκρύπτοντας τη ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ που έχει γίνει (4500 κρατούμενοι απεργοί πείνας), από εδώ και πέρα , αλλάζουμε τα μέσα αγώνα και αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε δυναμικότερες μορφές αντίστασης. Ο νοών νοείτω…

                                                                                                                               πρωτοβουλία επιτροπής αγώνα φυλακών”

Ωστόσο, σήμερα Τετάρτη 2 Ιούλη, στις 8.30 μμ στα Προπύλαια, έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί συναυλία συμπαράστασης στον αγώνα των κρατουμένων και ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ. 

Για το θέμα των συγκεκριμένων φυλακών μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 
synaylia kratoumenoi