Στήλη: DiscLab
Νέες μουσικές κυκλοφορίες που διαταράσσουν την κοινή ησυχία (Συλλογική Στήλη)

ΤΗΕ ΒΟΥ: «'Ετοιμοι 1»

Μια σύγχρονη πολιτική καταγγελία με μη παραδοσιακό τρόπο έκφρασης

| 11/10/2016

«Mια γυναίκα που κρατάει μια φορτωμένη βαλίτσα και περιμένει κάποιον στο σταθμό του τρένου. Μέσα στη βαλίτσα της κρύβεται όλη της η ζωή. Φωτογραφίες απ’ τα σχολικά χρόνια, σημειωματάρια που καταγράφει τις ερωτικές της φαντασιώσεις, ρούχα με λεκέδες από την ζωή που προσπαθεί να αφήσει πίσω της. Στο βλέμμα της βλέπουμε μόνο το μέλλον της».

O Αλέξανδρος Βούλγαρης μας έχει συνηθίσει στο ασυνήθιστο. Όσο αντιφατική και αν φαντάζει αυτή η τοποθέτηση για τον The Boy ισχύει κατά κεραία. Γιατί ο ίδιος από την εποχή της συνύπαρξής του με την Mary έδινε κάτι ιδιαίτερο, ξεχωριστό. Ακόμα και περίεργο είχε χαρακτηριστεί από αρκετούς.

Μετά την «Ηλιοθεραπεία», μια γροθιά στο στομάχι του μουσικού καθωσπρεπισμού που πολλές φορές χαρακτηρίζει ακόμα και τη ροκ κοινότητα και το αγγλόφωνο «American Unicorn», o The Boy επιστρέφει στον ελληνικό στίχο και στα πράγματα πoυ έχουν στοιχειώσει τη γενιά του αλλά όπως φαίνεται όχι μόνο αυτήν. «Πρόστυχα» προκλητικός στο «Απαιτώ», επιθετικά λυρικός και πολύ αιχμηρός στο «Τέταρτος Δρόμος», από τα πιο όμορφα κομμάτια του άλμπουμ, ανατρεπτικά ερωτικός στο «Το Φιλί», κατά τη γνώμη μου το καλύτερο κομμάτι του δίσκου. Όλο το άλμπουμ είναι μια σύγχρονη πολιτική καταγγελία με μη παραδοσιακό τρόπο έκφρασης. Ακούστε για παράδειγμα το «Dred». Ο μοναδικός στιχουργικός και ηχητικός τρόπος που έχει ο The Boy να αφηγείται φαίνεται ειδικά στο «Επιχείρηση Αρετή».

Είναι σατανιστής ο Σάκης Ρουβάς;

theboy

Η μουσική του «Έτοιμοι Ένα» (INNEREAR) αντανακλά τις ιστορίες των τραγουδιών και το χαρακτήρα τους. Ηλεκτρονικά και ηλεκτρικές κιθάρες καθοδηγούνται από ένα πιάνο που μια σε χαϊδεύει με το λυρισμό του και την άλλη σε μαστιγώνει με τις πανκ εκτροπές του. Ενορχηστρώσεις πάνω σε μπαλλανταδόρικες φόρμες και ζεϊμπέκικα συνοδεία επιθέσεων ηχητικού θορύβου. Πραγματικά όσο και αν ψάξει κανείς δύσκολα θα βρει κάτι ανάλογο αυτού του δίσκου στην τρέχουσα εγχώρια δισκογραφία. Έχω την εντύπωση ότι δεν μπορεί να ακουστεί «ουδέτερα», είναι love it or hate it. Το σε ποια πλευρά συγκαταλεγόμαστε είναι μάλλον προφανές…..

Αναμένουμε το «Έτοιμοι Δύο», τον άνθρωπο που περιμένει η γυναίκα στο σταθμό. Μαζί θα φύγουν με το πρώτο τρένο για να ξεκινήσουν κάτι καινούργιο. Τότε μόνο τα τραγούδια τους θα ολοκληρωθούν. Όταν συναντήσει και θα συναντήσει ο ένας τον άλλο

Στίχοι, μουσική, φωνή και πιάνο, όλα από τον The Boy, ενώ στα γυναικεία φωνητικά ακούμε την Δεσποινίδα Τρίχρωμη. Το mastering έγινε από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο στα Sweetspot Studios, την παραγωγή υπογράφουν τα Κτίρια Τη Νύχτα και το artwork οι Roleplay.

Κατά βάθος θα ήθελε να παίζει μουσική, αλλά επειδή αυτό το τρένο χάθηκε, γράφει για αυτή και βέβαια όχι από επάγγελμα αλλά από πάθος. Έπειτα από πολυετή θητεία σε περιοδικά και εφημερίδες κατέληξε στο απάνεμο(;) λιμάνι του toperiodiko.gr…