Η αποκαλυψιακή, καθηλωτική εμπειρία των Wovenhand ξανά στην Ελλάδα!

Fix Factory Of Sound (Θεσσαλονίκη) 7 Οκτωβρίου, Fuzz Live Music Club (Αθήνα) 8 Οκτωβρίου

| 06/10/2014

 

Τρίτη 7 Οκτωβρίου, Fix Factory Of Sound (Θεσσαλονίκη) και Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, Fuzz Live Music Club (Αθήνα)

Η ιστορία του David Eugene Edwards κρατάει πάνω από δύο  δεκαετίες. Από το Ντένβερ του Κολοράδο με την δημιουργία των περίφημων 16 Ηorsepower και την παράλληλη λειτουργία των Wovenhand ως προσωπικό πρότζεκτ του Edwards έως την σημερινή τους σύνθεση ως  πλήρους τετραμελούς μπάντας.  Η οποία είναι και η μόνη που βρίσκεται εν ενεργεία πλέον. Αφορμή μας για την παρουσίαση του εκπληκτικού αυτού συγκροτήματος οι εδώ εμφανίσεις τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του φρέσκου Refractory Obdurate, έβδομου κατά σειρά άλμπουμ των Wovenhand και ενός από τα περισσότερο αντιπροσωπευτικά τους όπως γράφει ο ξένος μουσικός τύπος.

hqdefault

Της σχολής Joy Division, Nick Cave και Gun Club – καθόλου τυχαίο πως ξεκινούν συχνά  τις συναυλίες τους με το  “Heart And Soul” των Joy Division – επιμένουν να σκάβουν βαθιά στο τοπίο των συναισθημάτων έτσι ώστε με τελετουργικό τρόπο να μεταφέρουν εικόνες και ήχους παράξενης ομορφιάς. Είναι αλήθεια πως ο Edwards έλκει τις επιρροές του από εδάφια της Βίβλου, αλλά η αίσθηση της αμαρτίας και της προσδοκώμενης λύτρωσης  δεν ταυτίζεται ακριβώς με αυτή που υποβάλλουν οι άγιες γραφές. Οι έννοιες της πίστης, του πόνου, η σύγκρουση της προσωπικής ηθικής με αυτήν της κοινωνίας και η λύτρωση συχνά πυκνά κυκλοφορούν στο τραγούδισμά του. Η μουσική που συντροφεύει τους στίχους λειτουργεί καλειδοσκοπικά, συνδυάζοντας στοιχεία από την νέοφολκ, την αμερικάνα, την εναλλακτική κάντρι, το γκόθικ, το  πανκ και το μετά- πανκ, το ιντάστριαλ, τα μεσαιωνικά και την μουσική των Ινδιάνων της Αμερικής.

David Eugene Edwards (Photo by Erwin Verstappen)

David Eugene Edwards (Photo by Erwin Verstappen)

Όλα αυτά βεβαίως σε ένα δημιουργικό χαρμάνι όπου παράλληλα με τις ζόρικες μελωδικές γραμμές ξεχωρίζει η φωνή του David Eugene Edwards: υποβλητική και διεισδυτική αιχμαλωτίζει αμέσως τον ακροατή τόσο με τα λεγόμενά της όσο και με την περιρρέουσα μουσική υπόκρουση. Ακόμη πιο δυνατές είναι οι ζωντανές εμφανίσεις του γκρουπ. Υπάρχει ένταση και φοβερός ρυθμός, με την σαμανική στάση του Edwards να λειτουργεί απελευθερωτικά καθώς καλεί τους θεατές να συμμετάσχουν συναισθηματικά στα μουσικά δρώμενα. Μια συχνά καθηλωτική εμπειρία!

www.wovenhandmosaic.com

https://www.facebook.com/pages/Wovenhand-official/189495264425563

Τρίτη 7 Οκτωβρίου, Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014 / www.fixfactoryofsound.gr) και Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, www.fuzzclub.gr).

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

Η προπώληση ξεκινά στα 20 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 23 ευρώ. Στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, η τιμή θα είναι 26 ευρώ. Εισιτήρια διατίθενται τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός και online στο www.viva.gr!

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Βιολογία στην Ιταλία και στην Ελλάδα. Παράλληλα, έπαιξε ως μουσικός παραγωγός σε πολλά ραδιόφωνα για πολλά χρόνια και έγραψε ως μουσικός κριτικός σε μια σειρά περιοδικά. Αυτό συνεχίζει μέχρι και σήμερα.