Το βίντεο από την εκδήλωση των Ζαπατίστας προς τιμή του Galeano (25/5/2014)

| 28/05/2014

Το βίντεο είναι από το Regeneracion Radio που παραβρισκόταν στις εκδηλώσεις των Ζαπατίστας προς τιμή του Galeano, στις 25 Μάη. Δείχνει το κομβόι του κόσμου από τα εναλλακτικά μέσα, καθώς πηγαίνουν στην κοινότητα των Ζαπατίστας την La Realidad, τον χαιρετισμό του EZLN προς τον λαό καθώς και του πρώην subcomandante Marcos.

Στο πλήθος απευθύνεται και το χαιρετίζει ο υποδιοικητής Moises, λέγοντας τα εξής : “Διοικητές Σύντροφοι , σύντροφοι αγωνιστές στις βάσεις στήριξης, αντάρτες .

Σύντροφοι του έκτου . Καλημέρα και καλό απόγευμα ή καλό βράδυ για το καθένα και όλους ανάλογα με το πού βρίσκονται.

Συντρόφισσες και σύντροφοι , αδελφοί και αδελφές ,μέσα από τη φωνή μου μιλάει η φωνή του Ζαπατιστικού Στρατού της Εθνικής Απελευθέρωσης.Μέσα από τη φωνή μου θα ακουστεί ο πόνος και ο θυμός των εκατοντάδων χιλιάδων ιθαγενών , ανδρών, γυναικών , παιδιών και ηλικιωμένων του Ζαπατιστικού Στρατού της Εθνικής Απελευθέρωσης. Είμαστε εδώ στη La Realidad, με σας  και τους συντρόφους μας για να σας στηρίξουμε όλους με αξιοπρεπή οργή .

Οι σύντροφοι της έκτης πρέπει να καταλάβουμε κάτι : ο EZLN δεν μπορεί να παρέμβει  έτσι απλά στις αυτόνομες κοινότητες και τις κυβερνήσεις . Επειδή εμείς, ως EZLN έχουμε ως βασική μας αρχή και πρακτική τον “σεβασμό”. Ο EZLN δεν μπορεί να εισέλθει σε ένα θέμα των κοινοτήτων των Ζαπατίστας ,παρά μόνο αν οι αυτόνομες αρχές το ζητήσουν . Το κάνουμε γιατί ο στρατός , πέρα από οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει πάντα να σέβεται και να υπηρετεί τους ανθρώπους , τους πολίτες .”

Μετά τα λόγια του υποδιοικήτη Moises, τραγουδούν όλοι μαζί, όπως θα δείτε, τον ύμνο των Ζαπατίστας 

Πηγή: https://omniatv.com

Περισσότερα Άρθρα

Παράλληλο Πρόγραμμα: Σφύριξα και έληξες…

Στη χώρα του πρώτου, του δεύτερου και τώρα του τρίτου μνημονίου, (ποιος ξέρει πόσα ακόμη άραγε) κουμάντο κάνουν οι δανειστές και όσοι “κλαίγοντας” μεν, υλοποιώντας δε, συμβαδίζουν μαζί τους…