Το βαρύ κατηγορώ μιας μαθήτριας εναντίον του Τραμπ

Η νεολαία στις ΗΠΑ εξεγείρεται για την ζωή της

| 08/03/2018

Ξέσπασε ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ μία 17χρονη μαθήτρια στην Φλόριντα, την πολιτεία όπου ο φερόμενος ως δράστης, ο 19χρονος, Νίκολας Κρουζ, σκότωσε 17 ανθρώπους, για τις σχέσεις του προέδρου με την Εθνική Ένωση Όπλων (National Rifle Association – NRA)

Δριμύ «κατηγορώ» άσκησε η 17χρονη μαθήτρια ,Έμα Γκονζάλες, σε διαδήλωση κατά της οπλοκατοχής στο Φορτ Λόντερντεϊλ, κατά του Ντ. Τραμπ, καθώς δέχθηκε την οικονομική στήριξη της NRA για να κερδίσει την εξουσία στις ΗΠΑ.

«Εάν ο πρόεδρος μου έλεγε κατά πρόσωπο ότι είναι μια φοβερή τραγωδία κι ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, εγώ θα του έθετα το ερώτημα πόσα πήρε από την Εθνική Ένωση. Εγώ το γνωρίζω: 30 εκατομμύρια δολάρια» ήταν τα λόγια της ‘Εμα, που ξεμπροστιάζουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ!

Στη συνέχεια, η 17χρονη δεν έμεινε μόνο στον Τραμπ. Κατηγόρησε και τους υπόλοιπους βουλευτές και γερουσιαστές «που χρηματοδοτούνται από τη NRA κι οι οποίοι μας λένε ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να αποτρέψει αυτό ή που υποστηρίζουν ότι η αυστηρότερη νομοθεσία για τα όπλα δεν θα οδηγήσει σε μείωση των περιστατικών βίας με τη χρήση όπλων».

Παρακολουθήστε το βίντεο όλου του λόγου της :

Με πληροφορίες από το CNN και το tvxs.gr