Το Εφετείο Λαμίας και η κυβέρνηση καταδικάζουν σε θάνατο τον Γ. Μιχαηλίδη

Αρνητική η απόφαση του Εφετείου Λαμίας για τη νόμιμη και υφ' όρους αποφυλάκιση του απεργού πείνας

| 28/07/2022

Όποια κι αν είναι η συνέχεια, η σημερινή απόφαση δείχνει ότι το κράτος και η κυβέρνηση δεν διστάζουν να δολοφονήσουν εν ψυχρώ έναν άνθρωπο. Όχι απλά να αποφυλακίζουν δολοφόνους και βιαστές μέσα σε λίγους μήνες, αλλά να δολοφονούν με την κάθε τους κίνηση. Άλλωστε, είναι νομιμοποιημένο, το είπε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη γιορτή για τη δημοκρατία, κανένα κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν πρέπει να παρεμβαίνει στη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Λες και η Δικαιοσύνη υπάρχει για να ικανοποιείται ένα μη-κοινό αίσθημα.

Άλλωστε, δεν είναι μόνο η σημερινή απορριπτική εκ νέου απόφαση του Εφετείου Λαμίας, είναι ότι εξάντλησαν κάθε νομικό περιθώριο για την ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης στο Εφετείο, κι ενώ ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρισκόταν ήδη στην 64η ημέρα απεργίας πείνας, μας έκαναν τη χάρη να βγάλουν απόφαση 4 ολόκληρες μέρες μετά. Τέσσερις μέρες που ένας άνθρωπος βρίσκεται στο όριο ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο, ενώ οι δικαστές και οι προϊστάμενοί τους γύριζαν σπίτι τους και απολάμβαναν το φαγητό τους σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Γιατί η δική τους αγωνία εξαντλείται στο να μας πείσουν ότι ένας κρατούμενος για απόπειρα ληστείας (Γιάννης Μιχαηλίδης) είναι πιο επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο από έναν παιδοβιαστή (Δημήτρης Λιγνάδης), ή έναν δολοφόνο (Κορκονέας, Χορταριάς).

Ο κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης εδώ και 8 μήνες έχει συμπληρώσει το απαιτούμενο από τον νόμο διάστημα έκτισης της ποινής του (8,5 έτη για καταδίκη 20 ετών) Με βάση αυτό, αιτείται την αποφυλάκισή του. Καθώς η Δικαιοσύνη αρνείται να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημά του, χρησιμοποιεί το σώμα του από τις 23 Μαΐου ως ύστατο μέσο πάλης απέναντι στο πιο σκληρό πρόσωπο της εξουσίας.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται πλέον στην 68η ημέρα απεργίας πείνας. Σύμφωνα με τη γιατρό του, Λίνα Βεργοπούλου,

«Η κατάσταση του Γιάννη Μιχαηλίδη το τελευταίο 24ωρο και σύμφωνα με τις πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις, παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Η υπογλυκαιμία του είναι πλέον πολύ έντονη με τις τιμές του σακχάρου γύρω στο 50. Ανά πάσα ώρα και στιγμή ενδέχεται να πέσει σε υπογλυκαιμικό κώμα, το οποίο βέβαια (από τη στιγμή που είναι απομονωμένος εκτός κλινικής, στον ειδικό χώρο κράτησης) μπορεί να μην γίνει έγκαιρα αντιληπτό και να μην προλάβουν να το ανατάξουν. Ο Γιάννης πλέον -αν και έχει έντονο το αίσθημα της δίψας- δεν μπορεί να πιεί επαρκή ποσότητα νερού καθώς από την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ακόμα και δυο γουλιές νερό του δημιουργούν αναγωγή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα βαριά αφυδάτωση, έντονο στρες στα νεφρά και έντονους πόνους στην ούρηση. Ο κίνδυνος νεφρικής ανεπάρκειας είναι μεγάλος και επιδεινώνεται από τις μεταβολικές διαταραχές και από την βαριά Κετοξέωση. Σαν γιατρός, απευθύνω την Yστατη θερμή Παράκληση προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου Λαμίας, προς μια άμεση και θετική έκβαση της υπόθεσης του κυρίου Μιχαηλίδη. Οποιαδήποτε άλλη ολιγωρία και αρνητική απόφαση θα οδηγήσει έναν νέο άνθρωπο σε βέβαιο, βασανιστικό και γρήγορο θάνατο.

Η προσωπική γιατρός του Γιάννη Μιχαηλίδη, Παντελία Βεργοπούλου

Διευθύντρια του ΕΚΑΒ – ΕΣΥ, Γενική ιατρός, Εντατικολόγος, Αναισθησιολόγος».


Εμείς του στέλνουμε το ποίημα που έγραψαν γι’ αυτόν οι πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Σύντροφε Γιάννη,

Υπάρχει σκληρότητα σε αυτόν τον κόσμο, υπάρχει αδικία σε αυτόν τον κόσμο, 

υπάρχει αίμα σε αυτόν τον κόσμο, 

υπάρχει πόλεμος σε αυτόν τον κόσμο,

υπάρχουν δύο τάξεις σε αυτόν τον κόσμο…

Σε αυτόν τον κόσμο, αυτός ο κόσμος θα γίνει δικός μας…

Δεν θα αφήσουμε αυτόν τον κόσμο σε αυτούς που τον κάνουν να υποφέρει.

Σύντροφε Γιάννη Αντιστάσου!

Για λογαριασμό του κόσμου μας και των καταπιεσμένων λαών μας!

Αντιστεκόμαστε από την Ασία στην Ευρώπη και από την Αφρική στην Αμερική!

Στις καρδιές των καταπιεσμένων λαών.

Για να σηκωθεί ο ήλιος της ελπίδας, αντιστάσου θα νικήσεις σίγουρα…

Όσοι δεν παραδίδονται στο τέλος κερδίζουν τη Νίκη! Σύντροφε Γιάννη Αντιστάσου!

Η νίκη είναι δική σου! Η νίκη σου είναι δική μας…

Πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία