Το ποδόσφαιρο και οι ναζί δεν πάνε μαζί

Εκεί στην Μπορούσια έχουν καταστήσει σαφείς τις θέσεις τους

| 24/05/2014

Η κάτοχος του Σούπερ Καπ Γερμανίας Ντορτμουν διέπρεψε αυτή τη φορά εξωαγωνιστικά. Δημιούργησε και δημοσιέυσε ένα εύστοχο, διασκεδαστικό, διαφωτιστικό και χιουμοριστικό αντιναζιστικού χαρακτήρα βίντεο. Μπορεί κανείς να κάνει πλάκα με το φασισμό; Πολύ δύσκολο. Εκτός κι αν χρησιμοποιεί το χιούμορ για να τον αντιμετωπίσει θα απαντούσαν οι υπεύθυνοι του βίντεο…

Το βασικό μήνυμα είναι “Το ποδόσφαιρο και οι ναζί δεν πάνε μαζί”. Μεταξύ άλλων οι υπεύθυνοι της ομάδας έγραψαν στη σελίδα τους: “Η Μπορούσια συνδέει γενιές, άνδρες και γυναίκες όλων των εθνών, μέσα κι έξω απ’ το γήπεδο. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να καταπολεμήσουμε το ρατσισμό και κάθε είδους διάκριση από τα γήπεδα”.

Και συνεχίζουν: “Εμείς στην Μπορούσια έχουμε καταστήσει σαφείς τις θέσεις μας. Εμείς δεν θα ανεχθούμε καμία ακροδεξιά ενέργεια στο γήπεδό μας. Ο εκφοβισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στο Βεστφάλεν.

Τη θυμάστε εκείνη την ταινία “οι λευκοί δεν μπορούν να πηδήξουν” (White Men Can’ t Jump) με τους Snipes και Harrelson, που αναφερόταν στην αδυναμία των λευκών να παίξουν μπάσκετ όσο καλά παίζουν οι μαύροι μπασκετμπολίστες; Ε, μετά από αυτό το βίντεο θα αναφωνήσετε κι εσείς: “Οι ναζί δεν μπορούν να παίξουν μπάλα!”

(Τ’ ακούς Πάολο Ντι Κάνιο;)

Περισσότερα Άρθρα

Mανιφέστο… κάθε γενιάς που ψάχνεται!

«Σήμερα κλείνω το 24ο έτος της ηλικίας μου και ακόμα δεν έχω γίνει ούτε πλούσιος ούτε διάσημος, δεν έχω νιώσει έναν έρωτα όπως τον περιγράφουν οι ταινίες και τα τραγούδια, δεν αφήνω πίσω μου μία ξέφρενη εφηβεία με τρελές καταστάσεις και ατελείωτο σεξ, ναρκωτικά και πράγματα τα οποία θα συμβουλεύω τα παιδιά μου να αποφεύγουν . Δεν έχω κάνει βήμα για την ολοκλήρωση των ονείρων μου. Και είμαι μόνο 6 χρόνια πριν τα 30»