Το Φεστιβάλ των Κοινών (Commons Festival) 2014

Να δημιουργήσουμε τον κόσμο που θέλουμε μέσα στον κόσμο που θέλουμε να ξεπεράσουμε!

| 09/05/2014

#Στις 9, 10, 11 Μάη θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ των Κοινών, για δεύτερη χρονιά στο Ηράκλειο της Κρήτης.Τρεις μέρες γεμάτες εκθέσεις, προβολές, ομιλίες, συζητήσεις και εργαστήρια για την προώθηση της ελεύθερης γνώσης και της ομότιμης συνεργασίας για τη δημιουργία και τη διαχείριση των κοινών.

CF_POSTER_2014_1Το Φεστιβάλ των Κοινών δείχνει το δρόμο να δημιουργήσουμε τον κόσμο που θέλουμε μέσα στον κόσμο που θέλουμε να ξεπεράσουμε! Το Φεστιβάλ των Κοινών αποτελεί μια πρωτοβουλία για την προώθηση της ελεύθερης γνώσης και της ομότιμης συνεργασίας για τη δημιουργία και τη διαχείριση των κοινών. Μια φιλοσοφία που έχει διαδοθεί πολύ μέσα από τις κοινότητες του ελεύθερου λογισμικού και επεκτείνεται σε πολλές πτυχές της καθημερινότητάς μας, όπως στις τέχνες, στην διακυβέρνηση, στην κατασκευή μηχανημάτων, εργαλείων και άλλων αγαθών. Το πρόγραμμα του φεστιβαλ θα περιλαμβάνει έκθεση, προβολές, ομιλίες, συζητήσεις και εργαστήρια.

Πότε και Πού;

Το 2ο Φεστιβάλ των Κοινών θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στις 9,10 και 11 Μαΐου 2014. Θα φιλοξενηθεί στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9 και Κοσμά Ζώτου).

Σκοποί του Φεστιβάλ των Κοινών είναι :

● Να αναδείξει λύσεις σε καθημερινές μας ανάγκες που προσφέρονται μέσα από τα Κοινά.

● Να ενημερώσει για διαθέσιμα σε όλους εργαλεία τα οποία μας βοηθάνε να δημιουργήσουμε και να διαχειριστούμε τα Κοινά.

● Να ερευνήσει νέους τρόπους συνεργασίας, νέα εργαλεία δημιουργίας και καινοτομίες για να επιταχύνουμε την διαδικασία συμμετοχής των πολιτών στα Κοινά.

Μέρος μιας παγκόσμιας κοινότητας:

Το Φεστιβάλ των Κοινών θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ μικρό μέρος μιας παγκόσμιας κοινότητας ανθρώπων, ομάδων και οργανισμών που από διαφορετικές θέσεις παράγουν, δαιχειρίζονται και αναπτύσουν κοινά αγαθά. Όπως οι χιλιάδες εθελοντές που απελευθερώνουν τη γνώση στη Wikipedia, οι καλλιτέχνες που διαθέτουν τα έργα τους υπό ανοιχτές άδειες Creative Commons, οι προγραμματιστές και μηχανικοί που αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες με ελεύθερες άδειες, όπως είναι το Linux και οι δεκάδες διανομές του, οι αγρότες που παράγουν και διασώζουν ελεύθερους σπόρους χωρίς πατέντες, οι ομότιμες και αυτοδιαχειριζόμενες κοινότητες που ανταλλάσουν γνώση, υπηρεσίες και αγαθά. Όλοι αυτοί συμβάλουν στη δημιουργία μιας νέας οικονομίας, πιο ανθρώπινης, με σεβασμό στο περιβάλλον και με απλό στόχο να καλύπτουμε τις ανάγκες μας.

Περισσότερες πληροφορίες:

Ιστοσελίδα: http://commonsfest.info

Facebook: https://www.facebook.com/Commonsfest

Twitter: https://twitter.com/commonsfest

Επικοινωνία: [email protected]

 CF_POSTER_2014_2_2