Τρία νεκρά παιδιά στις ακτές της Λέσβου

Καμία επίσημη εξήγηση για το πώς βρέθηκαν εκεί τα άψυχα σώματα των παιδιών

| 13/11/2017

Όπως διαβάσαμε στο lesvosnews.gr, μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκαν τρία νεκρά παιδιά στην περιοχή του Μανταμάδου της Λέσβου, τα οποία είχε “ξεβράσει” η θάλασσα. Οι αρχές ασφαλείας του νησιού δεν μπορούν να δώσουν επίσημα εξήγηση για τα άψυχα σώματα των παιδιών. Φαίνεται να είναι προσφυγόπουλα, ωστόσο δεν έχει δηλωθεί κάποια εξαφάνιση παιδιού σε κανέναν αρμόδιο φορέα.

Οι λιμενικές αρχές έκαναν την υπόθεση για ύπαρξη καινούργιου ναυαγίου που ενδεχομένως να μην έχει γίνει ακόμα αντιληπτό, ωστόσο τίποτε τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από καμία πλευρά. Δυστυχώς οι θάλασσες αγριεύουν πλέον, καθώς μπαίνει ο χειμώνας, και ο φόβος για ολοένα και περισσότερα άψυχα σώματα γίνεται πιο δυνατός.

Υπάρχουν ακόμα πάρα πολλοί άνθρωποι στις απέναντι ακτές που θέλουν να μπουν σε μια βάρκα να περάσουν στην Ευρώπη, είτε για να βρουν τις οικογένειές τους, είτε για να βρουν την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Δεν ξέρουμε αν πριν μπουν σε αυτές τις βάρκες ξέρουν τι πρόκειται να περάσουν. Ίσως και να το μαθαίνουν. Ίσως να έχουν καταλάβει πολύ πριν από εμάς ότι ο πολιτισμός μας επιτρέπει παιδιά ξεβρασμένα σε ακτές. Ίσως να έχει περάσει η ώρα που θα έπρεπε να έχουμε αμφισβητήσει τον πολιτισμό αυτό και την πολιτική που τον εκφράζει. Τα νεκρά παιδιά είναι ήδη πολλά.