Υπόγεια Ρεύματα: «20 χρόνια και κάτι»

H παρέα που πορεύεται 20 χρόνια σε ένα full set από όλη τη μουσική διαδρομή τους στις 11/12 στο ΙΛΙΟΝ plus

| 07/12/2015

Τα Υπόγεια Ρεύματα παρουσιάζουν ένα full set από όλη την 20χρονη πορεία τους, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στο Ίλιον plus. Ακουστικά μέρη που αναδεικνύουν το λυρισμό τους μπαίνουν ανάμεσα από τις ηλεκτρικές τους διαδρομές και τις διασκευές – έκπληξη. Τη βραδιά ανοίγουν οι Sempreviva. ToPeriodiko.GR είναι χορηγός επικοινωνίας της βραδιάς.

Τα Υπόγεια Ρεύματα, είναι μια ομάδα που τα όριά της είναι –φυσιολογικά- δυσδιάκριτα στο κοινό και πολλές φορές ακόμα και στα μέλη της. Συντίθενται και αποσυντίθενται διαρκώς. Είναι ένας ζωντανός και πολυδιάστατος οργανισμός.

Μέσα σε δύο χρόνια έντονης εσωστρεφούς δραστηριότητας, ολοκλήρωσαν ένα project με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων τους. Δύο συλλεκτικά βινύλια υπό τον τίτλο «20.14» όπου επεξεργάστηκαν 20 παλαιότερα κομμάτια τους με νέο ήχο που αντιστοιχεί στη σημερινή τους οπτική και 14 καινούργια, τιμώντας έτσι τους 14 μουσικούς που έχουν περάσει από όλες τις μορφές των Ρευμάτων αυτά τα 20 χρόνια.

Ακούστε το τραγούδι «Μικρός Πλανήτης» από τα Υπόγεια Ρεύματα

Υπεύθυνοι για την παρουσίαση τους επί σκηνής είναι η φωνή του Γρηγόρη Κλιούμη με το χαρακτηριστικό παίξιμο της κιθάρας του, η προσέγγιση των τυμπάνων από τον Τάσο Πέππα που κινείται από τις ευαίσθητες σιωπές έως τη θορυβώδη κόλαση και η ευγενικά αυθάδικη μορφή του Νίκου Γιούσεφ που αποδίδει με την ίδια άνεση ένα στιβαρό μπάσο ή ένα αέρινο μουσικό πριόνι. Κοντά τους ο φύλακας του ήχου Πασχάλης Κολέντσης, υπεύθυνος για τον ηχητικό σχεδιασμό και τις επιπρόσθετες κιθάρες που παίζει από την περιοχή της κονσόλας.

Τι συμβαίνει όταν μια κιθάρα, ένα toy πιάνο και ένα βιολί συναντηθούν με μια καλίμπα, ένα theremin και μια φωνή; Την απάντηση δίνουν ζωντανά οι Sempreviva σε ένα παιχνίδι μελωδιών και διαθέσεων με χροιά ελληνική και καταβολή παγκόσμια.

Ypogeia-Ilion-35x50-Preview-01

[hr]

Info

[hr]

Ίλιον plus

Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17 , +302108824383 , http://ilionpolixoros.gr

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 21:30

Η τιμή εισόδου περιλαμβάνει μπύρα ή κρασί.

Είσοδος 12 ευρώ