Φεμινιστική Διαμαρτυρία Ενάντια Στα Σύνορα | 03.03.2020 | 6 μ.μ.

Κάλεσμα της φεμινιστικής συλλογικότητας "Καμία Ανοχή"

| 03/03/2020

Η φεμινιστική συλλογικότητα “Καμία Ανοχή” καλεί στις 3 Μαρτίου σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

“Σήμερα στις 6 μ.μ.  στο Σύνταγμα φτιάχνουμε μια ανθρώπινη φεμινιστική αλυσίδα ενάντια στον εθνικισμό, στο ρατσισμό και στον φασισμό.
Ορθώνουμε το ανάστημα μας και παίρνουμε θέση απέναντι στο φασιστικό πογκρόμ και τη δολοφονική πολιτική κράτους, παρακράτους και φασιστών.

Εμείς διαλέγουμε τη ζωή. Την ζωή που θα ζήσουμε μαζί.

Εσείς βλέπετε εισβολείς. Εμείς το υποκείμενο της ανατροπής.

Ξέρουμε ότι αυτοί που σήμερα κυνηγάνε μετανάστ(ρι)ες, αλληλέγγυες και αντιφασίστες, ονειρεύονται έναν κόσμο σκληρής καπιταλιστικής ενθνοπατριαρχίας που καμιά και κανένα μας δεν (θα) χωράει.

Τα σώματά μας είναι τα δικά μας οδοφράγματα.

Δε θα περάσει.”

.

Την πρωτοβουλία στηρίζουν και άλλες συλλογικότητες, όπως ο Αντιφασιστικός Πολιτισμός που σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Στηρίζουμε την πρωτοβουλία για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 3 Μαρτίου 2020, 18:00 της Καμίας Ανοχής – όπως και την πρωτοβουλία κάθε συλλογικότητας φεμινιστικής, αντιφασιστικής, αντιρατσιστικής, και ταξικής πάλης ενάντια στην θανατοπολιτική των κυβερνήσεων Ελλάδας, Τουρκίας, και Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Δεν είμαστε αφελείς διεκδικώντας αξιοπρέπεια, υποδοχή, και ασφάλεια για κατατρεγμένους συνανθρώπους μας ενάντια στο αφήγημα ότι οι άνθρωποι αυτοί συνιστούν απειλή για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Αντίθετα, βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι. Και συμβαίνει το αντίθετο του επίσημου αφηγήματος: οι κυβερνήσεις Ερντογάν-Μητσοτάκη συνιστούν απειλή για τους πρόσφυγες και τις μετανάστριες προτάσσοντας όπλα, ρίχνοντας δακρυγόνα, κάνοντας πράξη την απάνθρωπη μεταχείριση της κάθε ευάλωτης ζωής ως πιόνι στην διπλωματία του αίσχους και στην επίδειξη ισχύος.

Info:

03.03.2020 | 6 μ.μ.

Πλατεία Συντάγματος