ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2018 | 15 - 16 - 17 Ιούνη | Γεωπονική Σχολή

«Τραγουδάμε σε όλες τις γλώσσες του κόσμου για Ειρήνη, Φιλία και Ελευθερία των Λαών»

| 12/06/2018

Το «Φεστιβάλ Αναιρέσεις» ανανεώνει το ετήσιο ραντεβού του ανοίγοντας τις πύλες του στο γνωστό και φιλόξενο χώρο της Γεωπονικής σχολής στις 15,16 και 17 Ιουνίου. Στη νέα φάση που ανοίγεται μπροστά μας με την απειλή του πολέμου να ξεπροβάλλει πιο έντονα από ποτέ, θέλουμε τα τραγούδια μας να ακουστούν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου προτάσσοντας την πάλη για ειρήνη, φιλία και ελευθερία των λαών, όπως τονίζει και το σύνθημα του φετινού φεστιβάλ.

Αναλυτικότερα για το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Παρασκευή  15 Ιούνη

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις ανοίγει τις πόρτες του με μια εκδήλωση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Μάρξ. Στη βάση της συνεχιζόμενης κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος η καμπάνια «200 χρόνια Μαρξ» αναδεικνύει την επικαιρότητα του μαρξικού έργου, φωτίζοντας ταυτόχρονα την επαναστατική αντίληψή του για την επιδίωξη ενός κόσμου απελευθερωμένου από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Η εκκίνηση του φεστιβάλ της Αθήνας δίνει τον τόνο για το τι θα ακολουθήσει όλο το τριήμερο ενώνοντας τους πιο δυνατούς ήχους της urban κουλτούρας σε μια δυνατή hip hop, funk, dub και drum n bass βραδιά στη μία σκηνή με το σύγχρονο έντεχνο, τα ικαριώτικα βιολιά και τις φαρμακερές ατάκες των stand up comedians στην άλλη. 

 Από τη μία λοιπόν μερικοί από τους γνωστότερους MCs και DJs της ελληνικής σκηνής (Εισβολέας and theTedds, 2ΚΓ, Skg’s Dub Alliance, AndriJ XGhetto Rock) και από την άλλη η Ματούλα Ζαμάνη, το ικαριώτικο πανηγύρι με τον Νίκο Φάκαρο και μερικοί εξαιρετικοί κωμικοί (Χρύσα Κατσαρίνη, Δημήτρης Χριστοφορίδης, Πάρις Ρούπος, Άγγελος Σπηλιόπουλος, Οδυσσέας Μαυρομμάτης)

Σάββατο 16 Ιούνη

Το Σάββατο η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ επιδιώκει να ανοίξει τη κουβέντα για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, ειδικά σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου μαζεύονται επικίνδυνα όχι μόνο πάνω από την περιοχή μας, αλλά και πάνω από την ίδια μας την χώρα.

Τη δεύτερη μέρα στην πρώτη σκηνή ο χώρος της Γεωπονικής θα γίνει dancefloor. Dub, funk, soul, hip hop, old school, breakbeats, ηλεκτρονικά samples και electro ήχος θα έχουν την τιμητική τους με γητευτές μερικούς από τους σπουδαιότερους ντόπιους παραγωγούς και Djs. Με τους Mononome, Kill Emil, Supersan, Blend Mishkin, Cayetano το party θα κρατήσει μέχρι πολύ αργά…

Tην ίδια στιγμή, οι λάτρεις του λαϊκού ρεπερτορίου θα έχουν τη χαρά να δουν επί σκηνής τον μοναδικό Γιώργο Μαργαρίτη. Μαζί του η Χριστιάνα Γαλιάτσου και ο Πέτρος Σκάρος.

Στη συνέχεια, το εξαιρετικό μουσικό σύνολο των Αρμανιάκ θα πάρει τη σκυτάλη για να συνεχιστεί το γλέντι.

Κυριακή 17 Ιούνη

Την Κυριακή στο Φεστιβάλ Αναιρέσεις μαζεύονται εμπειρίες από διεθνή εκπαιδευτικά κινήματα. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις της Γαλλίας και οι απεργίες στα πανεπιστήμια της Αγγλίας συναντούν το έμπειρο σε μάχες εκπαιδευτικό κίνημα στην Ελλάδα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και μάχιμη κουβέντα.

Η τελευταία μέρα του φεστιβάλ είναι η ώρα της αποθέωσης του ήχου της ηλεκτρικής κιθάρας. Το ψυχεδελικό, heavy, alternative και stoner rock θα αναλάβει το κλείσιμο του φεστιβάλ, με τις Αναιρέσεις να υποδέχονται τους Αμερικάνους Lionize. Mαζί τους επί σκηνής, ένας θρύλος του μουσικού στερεώματος o Jean Paul Gauster, γνωστός για τη μακροχρόνια παρουσία του στους Clutch θα αναλάβει τα drums.

Τους Lionize θα πλαισιώσουν οι δικοί μας Tuber, Noise Figures και οι Breath After Coma.

Παράλληλα, στη δεύτερη σκηνή θα λαμβάνει χώρα ένας έντεχνος και παραδοσιακός οργασμός. Τα ρεμπέτικα της κιθάρας του Δ. Μυστακίδη συναντούν την κρητική παράδοση με τους πειραματισμούς του Γ. Μανωλάκη και των Couleur Locale μετά το άνοιγμα των The Halay Lamba.

Επίσης στο χώρο του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν περίπτερα από διάφορες συλλογικότητες που δραστηριοποιού­νται στο εργατικό κίνημα και στα κινή­ματα γειτονιάς, όπως εργατικές λέσχες, λαϊκές συνελεύσεις κ.α.

Φιλοδοξούμε τα περίπτε­ρα του φετινού φεστιβάλ των Αναιρέσε­ων να αποτελέσουν πόλο έλξης, προβλη­ματισμού και συζήτησης για όλους τους επισκέπτες του τριημέρου. Τέλος όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα υπάρ­χει βιβλιοπωλείο με χιλιάδες τίτλους πολιτικών και λογοτεχνικών βιβλίων,  θα είναι διαθέσιμο το 7ο τεύχος των Τετραδίων Μαρξισμού με αφιέρωμα στον πολιτισμό και τον ελεύθερο χρόνο καθώς και τα παλαιότερα, το περιοδι­κό Αναιρέσεις με αφιέρωμα στο Μάη του 68,  η εφημερίδα ΠΡΙΝ στην ανανεωμένη από άποψη περιεχομένου και μορφής έκδοση, αλλά και ανεξάρτητες, κι­νηματικές εκδόσεις, fanzine κ.α.


Info:

Ώρα έναρξης πολιτικών εκδηλώσεων 19.30, συναυλιών 21.30

Τιμή εισόδου ενίσχυσης 5 € και για τις 3 ημέρες 12 €

Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Υπεύθυνος προγράμματος &  επικοινωνίας:

Aρβανίτης Κώστας 6978838276

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.anaireseis.gr

www.nka.gr

www.narnet.gr