Χίος: Οι παπάδες αρνούνται να στεγάσουν τα παγωμένα προσφυγόπουλα...

... ακόμη και στις αποθήκες των ενοριών τους

| 02/12/2016

Ούτε καν αίθουσες που χρησιμοποιούν για αποθήκες δεν ανοίγουν τέσσερις ενορίες της Χίου για να στεγάσουν τα παγωμένα προσφυγόπουλα και τους γονείς τους που προσπαθούν να ζήσουν σε άθλιες συνθήκες στην παραλία του νησιού!

Σύμφωνα με το politischios.gr, οι ενορίες απάντησαν αρνητικά στο αίτημα του Μητροπολίτη Μάρκου για παραχώρηση των ενοριακών αιθουσών προκειμένου να στεγαστούν οι προσφυγικές οικογένειες που διαμένουν στην παραλία της Σούδας.

Οι ενορίες αρνήθηκαν την παραχώρηση αιθουσών προφασιζόμενες ότι μέσα σε αυτές έχουν τοποθετηθεί διάφορα αντικείμενα ενώ άλλες από αυτές χρησιμοποιούνται ως αποθηκευτικοί χώροι.

«Δυστυχώς το ζήτησα εδώ και λίγο καιρό. Για λειτουργικούς λόγους οι ενορίες απάντησαν ότι δεν μπορούν να διαθέσουν τις αίθουσές τους είτε επειδή χρησιμοποιούνται ως αποθηκευτικοί χώροι είτε για δράσεις νεότητας », δήλωσε ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος στο politischios.gr.

Φαίνεται ότι οι παπάδες εκείνων των ενοριών είναι ιδεολογικοί απόγονοι του μυθιστορηματικού παπα-Γρηγόρη από το «ο Χριστός ξανασταυρώνεται» του Καζαντζάκη. Στο επεισόδιο με την εμφάνιση προσφύγων στο χωριό όπου εκτυλίσσεται το μυθιστόρημα, ο χορτασμένος παπάς του χωριού αρνείται προκλητικά και κυνικά να υποδεχθεί την προσφυγιά, με τον διάλογο που κάνει με τον παπά των προσφύγων, τον παπα-Φώτη, αλλά και με την ενοχοποίηση των προσφύγων ότι φέρνουν… «χολέρα», να είναι ανατριχιαστικά επίκαιρα.