«Χημικά – Σκουριές – Ακτές. Μαζί τα σταματάμε τώρα!»

Κοινό συλλαλητήριο την Παρασκευή 11 Ιουλίου

| 08/07/2014

Κοινό συλλαλητήριο ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής και στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 11 Ιουλίου, στις 8.00 το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος, τα αντίστοιχα κινήματα.

Με σύνθημα «Χημικά – Σκουριές – Ακτές. Συμβαίνουν τώρα! Μαζί τα σταματάμε τώρα!», το Συντονιστικό Επιτροπών Πρωτοβουλίας κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, οι Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής – Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και το Πανελλήνιο Δίκτυο Ακτές «Ώρα Μηδέν» καλούν όλους τους πολίτες να πουν όχι στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, όχι στην καταστροφική εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής, όχι στο νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό. Που σημαίνει ένα μεγάλο «ναι» στη ζωή, στη φύση, στην ελευθερία.

Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Μελίνα Κανά, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νίκο Τουλιάτο, Παντελή Θαλασσινό, Νένα Βενετσάνου, Κώστα Λειβαδά και μουσικούς παραδοσιακής μουσικής.

Το κάλεσμα των κινημάτων:

«Να πούμε όλοι μαζί:

Όχι στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο. Γιατί θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, το ευαίσθητο περιβάλλον, αλιεία και τουρισμό, Οι χώρες που τα κατασκεύασαν έχουν ειδικές εγκαταστάσεις. Εκεί να καταστραφούν! Αν γίνει τώρα στη Μεσόγειο, στα ανοικτά της Ελλάδας, θα γίνεται πάντα εδώ.

Όχι στην καταστροφική εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Αποψιλώνει ένα αρχέγονο δάσος και καταστρέφει πλήρως το νερό της περιοχής. Μέσω της τοξικής σκόνης θα καταστρέψει την υγεία, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομεία και τουρισμό της περιοχής. Για να επιβληθεί στην τοπική κοινωνία έχουν ανασταλεί τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Όχι στο νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό. Γιατί ιδιωτικοποιεί τις ακτές μας. Εσύ πού θα κολυμπάς του χρόνου; Γιατί εμπορευματοποιεί τις παραλίες μας. Πόσο θα σου κοστίσει το μπάνιο του χρόνου; Γιατί καταστρέφει τις ακτές μας. Πού θα κολυμπάς όταν οι παραλίες γίνουν βίλες;»