Το «πνεύμα» των Χριστουγέννων δεν επισκέφθηκε το υπουργείο Πολιτισμού...

«Γιορτινές» απολύσεις στην Αρχαιολογική Υπηρεσία

| 22/12/2016

Αυτές τις γιορτινές, όσο και παγωμένες, μέρες επέλεξε η κυβέρνηση να απολύσει αρχαιολόγους και εργατοτεχνίτες, όπως καταγγέλει ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος καταγγέλει «την απόλυση των συναδέλφων αρχαιολόγων και εργατοτεχνιτών από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής (ΕΦΑΑΝΑΤ) και συμπαραστέκεται στον αγώνα τους».

«Μπροστά στην επίθεση στο δικαίωμα μας για αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, υψώνουμε το ανάστημα μας, στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας και απαιτούμε άμεση λύση με ανανέωση των συμβάσεων τους. Κανένας να μη χάσει τη δουλειά του» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει ανεργία, απληρωσιά, μαύρη εργασία και συμβάσεις που τελικά μας κρατάνε σε ομηρία. Διεκδικούμε αποπληρωμή των δεδουλευμένων σε όλες τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ. Καμία εργολαβοποίηση του αρχαιολογικού έργου. Να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για τη στελέχωση των αρχαιολογικών εφορειών» καταλήγει.