«Χρυσή Αυγή»: Νέο φασιστο - «σόου»

Ενας τραυματισμένος δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» είναι το νέο θύμα των φασιστών

| 11/03/2016

Ακόμη ένα αιματηρό, φασιστικό «σόου» έδωσε η χρυσαυγίτικη ναζιστοσυμμορία στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Φασίστες τραμπούκοι επιτέθηκαν σε φοιτητές και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», παράταξης του ΚΚΕ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη», Πέτρος Αναστασιάδης, που κάλυπτε την συνεδρίαση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του 902.gr, «παρόντες σε όλα αυτά ήταν, τόσο ο υπόδικος φασίστας, Ηλίας Παναγιώταρος, όσο και ο Απόστολος Γκλέτσος, πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος μάλιστα με ύφος τσεκαδόρου παρακολουθούσε το ποιος έμπαινε και ποιος έβγαινε από το κτίριο που γίνονταν η συνεδρίαση».

Οπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Π. Αναστασιάδης, «οι τραμπουκισμοί ξεκίνησαν όταν σύμβουλοι και άλλοι που παρακολουθούσαν, θέλησαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα συνεδριάσεων, τη στιγμή που ξεκίνησε το ρατσιστικό του παραλήρημα ο Παναγιώταρος». «Οι μπράβοι χρυσαυγίτες, τούς εμπόδισαν να βγουν έξω».

Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γ. Μανουσογιαννάκης, «φωνάζοντας να φύγουν οι μπράβοι από την αίθουσα, με τον Παναγιώταρο να συνεχίζει να προκαλεί από μικροφώνου». «Λίγο αργότερα, οι ίδιοι τραμπούκοι επιτέθηκαν σε υπάλληλο της Περιφέρειας και τού πέταξαν κάτω το κινητό τηλέφωνο που κρατούσε. Σε αυτό το περιστατικό παρενέβη ο δημοσιογράφος του “Ριζοσπάστη” και τότε ένας τραμπούκος τον χτύπησε».

Σχολιάζοντας τα γεγονότα από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Γ. Μανουσογιαννάκης, σημείωσε: «Πάντα οι θρασύδειλοι έτσι συμπεριφέρονταν. Δεν θα άλλαζε σήμερα η στάση και η συμπεριφορά τους. Πέρα από αυτά τα φαιδρά και τις συνομωσιολογίες, ότι πάνε να ισλαμοποιήσουν την Ελλάδα και ό,τι άλλο ακούστηκε, μία κουβέντα για το ΝΑΤΟ δεν τόλμησε να πει (σ.σ. ο υπόδικος Ηλίας Παναγιώταρος). Να θυμίσουμε ότι αυτός ο “πατριώτης” είχε πει μέχρι και βραχονησίδες να πουλήσουμε για το καλό της Ελλάδας».

Σε ανάρτησή της σε κοινωνικό δίκτυο, η περιφερειακή σύμβουλος με την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική», Δέσποινα Κουτσούμπα, σημείωσε: «Οι φασίστες σήμερα (σσ. χθες) στο Περιφερειακό ήρθαν για να χύσουν το δηλητήριό τους κάνοντας σόου. Στα μουλωχτά εβριζαν, και τραμπούκιζαν, στα φανερά θελαν να το παιζουν δήθεν “θύματα”. Πήραν την απάντηση που τους άρμοζε τόσο έξω απο την αίθουσα του Περιφερειακού, όταν προσπάθησαν να τσαμπουκαλευτούν σε μένα και στους φοιτητές των ΕΑΑΚ (…) και μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο κυρίως απο τη Λαϊκη Συσπείρωση. Το σόου δεν περασε τελικά, και μιας και δε φοβηθήκαμε, μετα την ομιλια Παναγιώταρου φύγανε ολοι».

Η Δ. Κουτσούμπα προσθέτει ότι «φασισμό και ρατσιστικό μίσος δεν ξέρασαν μόνο οι ΧΑ στη συνεδρίαση» και καταλήγει: «Καλό θα ήταν βέβαια να πάψει η πλειοψηφία της Δούρου και το προεδρείο να αντιδρά τόσο χαλαρά… Ειδικά όταν βλεπουν 30 φασίστες με κράνη και τους καταγγέλλεται ότι έχουν και γάντια με μεταλλικά στοιχεία».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «καταγγέλλει τους νέους τραμπουκισμούς μελών και στελεχών, μπράβων της ΧΑ, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Οι ναζιστές της ΧΑ, στη συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη με θέμα το προσφυγικό, άρχισαν να προκαλούν και να προπηλακίζουν όσους ήθελαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του περιφερειακού συμβούλου της ΧΑ και του ρατσιστικού οχετού που αυτός εκτόξευε.
Κατά τη διάρκεια των προπηλακισμών επιτέθηκαν και χτύπησαν το δημοσιογράφο του “Ριζοσπάστη” Π. Αναστασιάδη που κάλυπτε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Για μια ακόμα φορά η ναζιστική εγκληματική ΧΑ δείχνει το αποκρουστικό ρατσιστικό της πρόσωπο. Ο ελληνικός λαός που καθημερινά εκφράζει την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες πρόσφυγες χρειάζεται να απομονώσει τους φασιστές της ΧΑ και το χυδαίο ρατσισμό τους».