«Ζούμε μαζί – Γιορτάζουμε μαζί»!

Γλέντι του χώρου στέγασης προσφύγων «City Plaza», Κυριακή 19/6 από τις 18:00 στην Βικτώρια

| 05/06/2016

Με «σύνθημα», «Ζούμε μαζί – Γιορτάζουμε μαζί» και «παρασύνθημα», «αξιοπρεπής διαμονή των προσφύγων σημαίνει καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους μας», ο χώρος στέγασης προσφύγων City Plaza διοργανώνει ρεμπέτικο γλέντι την Κυριακή 19/6 από τις 18:00 στην Βικτώρια.

Ο χώρος λειτουργεί απο τις 22 Απριλίου. Σε αυτόν φιλοξενούνται περίπου 100 οικογένειες προσφύγων (400 άτομα, ανάμεσά τους 180 παιδιά) απο το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Κουρδιστάν, το Ιράν, το Ιράκ και την Παλαιστίνη. Φυσικά, η διαμονή είναι δωρεάν, καθώς και τρία γεύματα την ημέρα, όπως και είδη υγιεινής και προϊόντα πρώτης ανάγκης. Όλα εξασφαλίζονται απο δομές και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, αφού ο χώρος στέγασης προσφύγων δεν χρηματοδοτείται απο το κράτος, ούτε απο ΜΚΟ.

Οπως αναφέρει η πρόσκληση για το γλέντι, στο City Plaza που ήταν κλειστό επι έξι χρόνια, «πραγματοποιείται ένα μικρό θαύμα φιλοξενίας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, που αποδεικνύει έμπρακτα οτι υπάρχει και άλλος δρόμος πέραν απο αυτόν του εγκλεισμού σε στρατόπεδα, των περιφερούμενων άστεγων προσφύγων, της εγκατάλειψης και του ρατσισμού.

»Οι πρόσφυγες φτάνουν εδώ όχι για τουρισμό ή για να πλουτίσουν αλλά κυνηγημένοι απο τους πολέμους, τις δικτατορίες, τη φτώχεια και τη λεηλασία των χωρών τους. Γι΄αυτό αξίζουν την αλληλεγγύη μας. Ιδιαίτερα εδώ στην περιοχή μας, που δοκιμάζεται οδυνηρά απο την κρατική αδιαφορία και την κυβερνητική λιτότητα, όλοι και ολες έχουμε κάθε λογο να θέλουμε την αξιοπρεπή διαμονή των προσφύγων και την αρμονική συνύπαρξη ντόπιων και μεταναστών».

Πληροφορίες ΕΔΩ και ΕΔΩ

πλαζα