"Ω πολυχρονεμένε μου Πασά..."-

Ο Έλληνας πατριάρχης στηρίζει την εισβολή εναντίον των Κούρδων με επιστολή στον Ερντογάν

| 27/01/2018

Σύμφωνα με την Τουρκική «Hurriyet Daily News», ο  Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκφράζει την στήριξη του στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δεν χάνει και την ευκαιρία να του ευχηθεί…καή εισβολή, εννοώντας την κατάφωρη επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στο Αφρίν.

Η επιστολή ενδειιτκά αναφέρει:

«Ως παράδοση της εκκλησίας μας, προσευχόμαστε πάντα για το κράτος μας, την υγεία των ηγετών μας και την ευτυχία και καλοδαιμονία του λαού μας. Δεν έχουμε ξεχάσει τους εκατοντάδες που έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας των συγκρούσεων στη νότια γειτονιά μας, και ειδικά στη Συρία», ενώ σε άλλο σημείο αγγίζει τα όρια της φάρσας (αν δεν ήταν ήδη τραγωδία) λέγοντας πως επιθυμεί ένα »περιβάλλον εμπιστοσύνης με το τέλος αυτής της αρρώστιας που είναι ο τρόμος, ο οποίος έχει επηρεάσει όλους τους πολίτες μας, αλλά κυρίως τους Κούρδους πολίτες που ζουν στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας»,.

και καταλήγει:

«Η αποφασιστική στάση του Προέδρου Ερντογάν που απαγορεύει αυστηρά το συσχετισμό μίας θρησκείας με την τρομοκρατία, αντικατοπτρίζεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη (…) Προσευχόμαστε ότι εσείς και οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα καταφέρουν επιτυχία και η ‘Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας’ θα φέρει ειρήνη στην περιοχή όπως το όνομά της υπόσχεται».

Με πληροφορίες από το tvxs.gr