Όργιο καταστολής στην πορεία του Πολυτεχνείου

Στην ενταντική η γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά από φωτοβολίδα

| 18/11/2017

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου φαίνεται πως δεν άρεσε ιδιαίτερα στους 7.000 αστυνομικούς οι οποίοι είχαν μετατρέψει το κέντρο της πόλης σε φυλακή.  Όχι μόνο κατά την διάρκεια της πορείας, αλλά κυρίως στην συνέχεια οι δυνάμεις καταστολής έκαναν αισθητή την παρουσία τους βομβαρδίζοντας με δακρυγόνα και φωτοβολίδες τους διαδηλωτές, για να δεχθούν τις περιορισμένες αντιδράσεις.

Μετά το τέλος της πορείας, στην συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια, μια νεαρή δικηγόρος βρέθηκε ενδιάμεσα μιας τέτοιας σύγκρουσης και δέχθηκε μια φωτοβολίδα, η οποία καρφώθηκε στο πόδι της. Η φωτοβολίδα έκαιγε εκεί για περίπου ένα λεπτό παρά τις προσπάθειες να σβηστεί γρηγόρετα. Όταν  όταν αυτό έγινε, η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και χειρουργήθηκε, για να μεταβεί στην συνέχεια στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της κρίνεται σοβαρή.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια το βράδυ του Σαββάτου  έγιναν 16 συλλήψεις και προσήχθησαν 23 άτομα, τα οποία στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ και το thepressproject.gr