Όταν "αύρες" της ΕΛΑΣ ξέβαψαν το "Οι ζωές των κρατούμενων μετράνε"

κείμενο/photos/videos από Long Stories Short

| 06/03/2021

Με τα ελικόπτερα να πετούν ακόμα πάνω από τα κεφάλια μας, τον γιο τού Δημήτρη Κουφοντίνα προσαχθέντα (ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μαζί με τους υπόλοιπους προσαχθέντες) και τους δικηγόρους βρεγμένους βραδιάζει η σημερινή ημέρα, κατά την οποία η αστυνομία έκανε ξεκάθαρη για δεύτερη ημέρα τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται στην 58η ημέρα απεργίας πείνας και 11η δίψας. 

Αναδημοσιεύουμε το υλικό τού Γιώργου Μουρμούρη, σαν ένα χρονικό/καταγραφή της σημερινής ημέρας (6 Μαρτίου 2021) από τον ιστότοπο Long Stories Short

Από άγρια καταστολή σημαδεύτηκε, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η προσπάθεια διαδηλωτών στην Αθήνα να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με αίτημα να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας στις ελληνικές φυλακές.

 

Διαδηλωτές που επιχείρησαν να συγκεντρωθούν στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 06 Μαρτίου στο Σύνταγμα απωθήθηκαν με χημικά προς την παλιά Βουλή, όπου δυνάμεις της ΕΛΑΣ προχώρησαν σε σειρά προσαγωγών.

Στη συνέχεια «αύρα» της ΕΛΑΣ διέλυσε το μπλοκ της «Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών», που επιχείρησε να συγκροτηθεί στη Σταδίου στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος. Οι διαδηλωτές, ανάμεσά τους δικηγόροι όπως ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», απωθήθηκαν μέσω της πλατείας Κοραή στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου νέα «αύρα» τους οδήγησε στην οδό Ακαδημίας.

Στην κεντρική λεωφόρο της Αθήνας δεν είχε διακοπεί η κυκλοφορία, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να κινούνται ανάμεσα στα ΙΧ και τους οδηγούς έκπληκτους να βλέπουν το όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ να κατευθύνεται προς το μέρος τους με παράλληλη χρήση χημικών.

Η εκτεταμένη χρήση της «αύρας» από την ΕΛΑΣ είχε ως αποτέλεσμα, σε μια σύμπτωση γεμάτη συμβολισμούς, να ξεθωριάσει η φράση «οι ζωές των κρατούμενων μετράνε» στο πανό του μπλοκ των κάθυδρων δικηγόρων.