"Όχι στην εργοδοτική τρομοκρατία! Όχι στους εκβιασμούς"

Συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΕΒ, Τετάρτη, 18:00

| 30/06/2015

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση εργατικών σχημάτων, κινήσεων και παρεμβάσεων για συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, αύριο Τετάρτη, στις 18.00 (Ξενοφώντος 5, Σύνταγμα). Η συγκέντρωση γίνεται με αφορμή τις πολλές καταγγελίες για εργοδότες που εκβιάζουν με απώλεια μισθού και απολύσεις όσους και όσες δεν ψηφίσουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα

[hr]

     ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 18:00

[hr]

Όχι στην εργοδοτική τρομοκρατία! Όχι στους εκβιασμούς 

Να πληρωθούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι 

ΟΧΙ

στις αναγκαστικές άδειες-κλεισίματα-Λοκ Άουτ των αφεντικών

Ταξικό ΟΧΙ σε όλα τα μνημόνια!

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές της εργοδοσίας που επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς και να εκβιάσει τους εργαζόμενους να ψηφίσουν ΝΑΙ το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Το κεφάλαιο, η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι μηχανισμοί τους, ξεκίνησαν με ομοβροντία την εκστρατεία φόβου για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και το λαό, να δεχτεί ένα νέο μνημόνιο.

Οι εργοδότες εκβιάζουν τους εργαζόμενους με υποχρεωτικές άδειες, lockout, μη καταβολή της μισθοδοσίας. Πληθαίνουν τα κηρύγματα προς τους εργαζόμενους για να μην ψηφιστεί το ΟΧΙ.

Μεγάλες εταιρείες διαρρέουν φήμες για παύση των εργασιών τις επόμενες μέρες. Παράλληλα οι εργοδότες καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση των «Μένουμε Ευρώπη», αφήνοντας σαφέστατα υπονοούμενα με απειλές για απόλυση, για όσους απουσιάσουν.

Η επιδίωξη της εργοδοσίας πίσω από αυτή την συντονισμένη κίνηση είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων, η δημιουργία κλίματος τρόμου, μπροστά στο δημοψήφισμα.

Πολύ μεγάλες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης, που εδώ και 5 μήνες άφησε ασύδοτους τους εργοδότες –τους εργολάβους, τους τραπεζίτες, τους καναλάρχες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές- στο όνομα του «έντιμου συμβιβασμού», στρώνοντας το δρόμο στο στρατόπεδο του ΝΑΙ, ενώ όλο αυτό το διάστημα φρόντιζαν να διοχετεύουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία και κάθε εργατική συλλογικότητα, άμεσα να καταγγείλουν την εργοδοτική τρομοκρατία και να απαντήσουν έμπρακτα στα άθλια διλλήματα.

Για την ταξική ανασυγκρότηση και την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, για την άμεση ικανοποίηση των εργατικών αιτημάτων, για το μεγάλο «Ναι» στον δρόμο της συνειδητής ρήξης με το κεφάλαιο την ΕΕ, το ΔΝΤ.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

Καμία συμφωνία με τους δανειστές – τοκογλύφους.

Ρήξη με Κεφάλαιο Ευρώ, Ε.Ε και ΔΝΤ.

Να ανατρέψουμε παλιά και νέα Μνημόνια.

Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Καμία υποχώρηση. Ο αγώνας στα χέρια του λαού.

Στις 5 Ιουλίου, με περηφάνια για την τάξη μας, ψηφίζουμε «ΟΧΙ»

Εργατικά Σχήματα-Κινήσεις-Παρεμβάσεις