«Έβρεξε» γκλομπς και δακρυγόνα για ΠΑΜΕ και φωτορεπόρτερ

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών και φωτογράφων

| 01/03/2018

Και ξαφνικά άρχισε να βρέχει γκλομπς και δακρυγόνα. Έτσι χωρίς λόγο. Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλεται τόσο από το ΠΑΜΕ όσο και από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, μέλη της οποίας εισέπραξαν, μαζί με συνδικαλιστές και εργαζόμενους, τις «ψιλές» τους το πρωί της Τετάρτης από άνδρες των ΜΑΤ έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Καποδιστρίου 18, στην Αθήνα.

Στο συμβολαιογραφικό γραφείο ήταν προγραμματισμένο να γίνει ηλεκτρονικός πλειστηριασμός και γι αυτό έφτασε εκεί, συγκέντρωση σωματείων που ανήκουν στο ΠΑΜΕ και είχαν ξεκινήσει από την πλατεία Κάνιγγος, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Όλα κυλούσαν ήρεμα και οι διαδηλωτές ζήτησαν από τον επικεφαλής της αστυνομίας στο σημείο να επιτραπεί σε μια ολιγομελή αντιπροσωπεία τους ν’ ανέβει στο γραφείο. Ο επικεφαλής ζήτησε λίγο χρόνο να «συνεννοηθεί» και μέσα σε λίγα λεπτά αναπτύχθηκαν άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι άρχισαν να χτυπούν και να «ψεκάζουν» τους συγκεντρωμένους ανηλεώς χωρίς να έχει προηγηθεί απολύτως τίποτε.

Οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν με συνθήματα όπως «Είσαστε τσιράκια των τραπεζιτών αρπάζετε τα σπίτια των εργατών» και «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στους τραπεζίτες κάνετε τις πλάτες» και διαμαρτυρίες.  Όπως επίσης και οι φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στο σημείο οι οποίοι σαφώς και επανειλημμένως «θύμιζαν» στα ΜΑΤ την ιδιότητά τους.

Την επίθεση των ΜΑΤ καταδίκασαν το ΠΑΜΕ και η ΕΦΕ, η οποία τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι έχει σε αλλεπάλληλες περιπτώσεις διαμαρτυρηθεί για τη βία που ασκείται στους εργαζόμενους φωτορεπόρτερ και ουδέποτε εισακούστηκε ενώ αντίθετα τα μέλη της συνεχίζουν να γίνονται στόχος.

 

Η κεντρική φωτογραφία από το facebook του Μάριου Λώλου, προέδρου της ΕΦΕ, από τον συνάδελφο φωτορεπόρτερ Γιάννη Κέμμο.