Έκοψαν (ξανά) το νερό από το Εμπρός!

Εν μέσω καθημερινής λειτουργίας και με εκατοντάδες κόσμου να το επισκέπτονται εβδομαδιαίως.

| 17/03/2017

Mετά το… αριστερό άδειασμα καταλήψεων και κοινωνικών χώρων από τον Τόσκα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ βάζει, για πολλοστή φορά, στο στόχαστρο το αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός, δυσχεραίνοντας διαρκώς τις συνθήκες λειτουργίας του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση  της Ανοιχτής Συνέλευσης Ελέυθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ– (Ρ.Παλαμήδη 2- Ψυρρή)

17264462_1319639511414986_613102200880488837_n

Αυτή η εικόνα με το σκαμμένο πεζοδρόμιο και την ασπροκόκκινη κορδέλα είναι μια συνηθισμένη εικόνα για το Εμπρός. Την είδαμε όταν μας έκοψαν το ρεύμα τη βλέπουμε ξανά από χθες που μας ξανα-έκοψαν για πολλοστή φορά το νερό!

Είναι η εικόνα της κρατικής καταστολής.
Η εικόνα της “ασφυξίας” που μας επιβάλλεται ξανά και ξανά από το κράτος και την, κατ’ ευφημισμό αριστερή, κυβέρνηση.
Την ίδια αυτή κυβέρνηση που επιτίθεται, αξημέρωτα, σε ανοιχτούς κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις στέγης προσφύγων!…

Πρώην αριστεροί “σύντροφοι” που απομύζησαν όλες αυτές τις αντιδομές για να σκαρφαλώσουν στην εξουσία παίρνουν τώρα πολιτικές αποφάσεις για την εξόντωσή τους, όπως ήταν αναμενόμενο, εξάλλου, αφού κάθε “άνοδος” στην εξουσία αποτελεί “κάθοδο” στην πολιτική ανηθικότητα.

Το Εμπρός χωρίς νερό, λοιπόν!
Εν μέσω καθημερινών παραστάσεων, προβών, μαθημάτων, συναυλιών, εργαστηρίων κλπ, και με εκατοντάδες κόσμου να το επισκέπτονται εβδομαδιαίως.

Το εγχείρημα του Εμπρός, στα 6 χρόνια διαρκούς, καθημερινής ανοιχτής, δημόσιας λειτουργίας του και διοργάνωσης εκδηλώσεων πολιτιστικού, κοινωνικού και πολιτικού χαρακτήρα με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τη Δημόσια Περιουσία και αποδεικνύει πως υπάρχει ένας άλλος τρόπος να ζούμε, να δημιουργούμε και να συνυπάρχουμε. Αυτός ακριβώς ο τρόπος είναι ο λόγος για τον οποίο διώκεται.

Όλοι εμείς, οι χιλιάδες κόσμου (από καλλιτεχνικές ομάδες, συλλογικότητες, κοινωνικές αντιδομές, κλπ) που συμμετέχουμε και πλαισιώνουμε τα τελευταία χρόνια τα δρώμενα στο Εμπρός, δεν θα το επιτρέψουμε αυτό.

Το Εμπρός είναι μια ανάσα στο κέντρο της πόλης. Δεν θα μας την κόψετε.

Καλούμε όλες και όλους τους αλληλέγγυους στην ανοιχτή συνέλευση της Κυριακής 19/3, στις 8 μ.μ., για να συζητήσουμε και ν’ αποφασίσουμε, από κοινού, τους τρόπους δράσης και υπεράσπισης του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός.