Έναν Αμερικάνο στρατιώτη σε κάθε σπίτι του κόσμου ονειρεύεται ο Τραμπ

Αυξήσεις σε όλους τους τομείς του στρατού υπόσχεται η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που κόσμος πεθαίνει στους δρόμους

| 01/04/2018

Στην ψήφιση του ετήσιου προϋπολογισμού, υψους ,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων , ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως 60 δισεκατομμύρια δολάρια θα επενδυθούν στον αμερικανικό στρατό, ενώ οι στρατιωτικοί θα λάβουν τη μεγαλύτερη αύξηση μισθού όλων των εποχών. Στόχος του Τραμπ είναι να φτιάξει τον «ισχυρότερο στρατό στον κόσμο». Και προφανώς, για να φτιάξει κανείς έναν τέτοιο στρατό, μόνο να τον χρησιμοποιήσει έχει σκοπό, όπως φαίνεται ήδη από τις κινήσεις της εξωτερικής πολιτικής του ακροδεξιού πολιτικού με την Βόρεια Κορεά, την Συρία αλλά και την Ρωσία.

Ο Τραμπ, αν και είχε απειλήσει τους Δημοκρατικούς ότι θα θέσει βέτο στην ψήφιση του προϋπολογισμού, καθώς αντί για τη χρηματοδότση του προγράμματος DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals -το οποίο νομιμοποίησε de facto, αν και προσωρινά, παιδιά και νέους που βρίσκονταν παράτυπα στη χώρα και είχαν εισέλθει στις ΗΠΑ πριν συμπληρώσουν τα 16 τους χρόνια, υπό ορισμένες προϋποθέσεις) , ήθελε να αξιοποιήσει χρήματα για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, υπέγραψε τελικά, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, είναι θέμα εθνικής ασφάλειας.

Σε δήλωση του στο αγαπημένο του δίκτου, το Fox, γνωστό άλλωστε για την πίστη του στο ρεπουμπλικανικό κόμμα και στην διάδοση fake news,  ο  πρόεδρος των ΗΠΑ ισχυρίστηκε : «Δεν είχαμε καμία άλλη επιλογή πέρα από το να χρηματοδοτήσουμε τις στρατιωτικές μας δυνάμεις, καθώς πρέπει να έχουμε τον ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Εξετάσαμε την πιθανότητα να θέσουμε βέτο. Το σκέφτηκα πολύ σοβαρά. Ωστόσο λόγω των οφελών που θα έχει ο στρατός μας, απέρριψα τη σκέψη αυτή».

Με πληροφορίες από το tvxs.gr