Ένας τραυματίας διαδηλωτής, προσαγωγές και ξύλο στα Γιάννενα για τη Χ. Αυγή

Ο νεαρός διαδηλωτής νοσηλεύεται με τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

| 21/02/2017

Με τραύματα στο κεφάλι και το σώμα, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ένας από τους έξι διαδηλωτές που προσήγαγαν οι αστυνομικοί μετά τα επεισόδια στο μνημείο των Μπιζανομάχων που σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης, κατά τις εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της πόλης των Ιωαννίνων. Ο τραυματίας συγκαταλέγεται μεταξύ των έξι προσαχθέντων από το σημείο, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Τα επεισόδια, όπως αναφέρει το typos-i, ξέσπασαν κατά την κατάθεση στεφανιών πριν την παρέλαση στα Γιάννενα. Ομάδα συγκεντρωμένων φώναζε συνθήματα κατά του βουλευτή Χρ. Παππά της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής ο οποίος βρισκόταν μεταξύ των ..«επισήμων». Οι παρόντες αστυνομικοί στράφηκαν κατά όσων φώναζαν αντιφασιστικά συνθήματα, με …υπερβάλλοντα ζήλο, και ακολούθησε γενική σύρραξη.

Αυτόπτες αναφέρουν ότι η αστυνομία ξυλοκόπησε συγκεντρωμένους οι οποίοι απάντησαν ψεκάζοντας με πυροσβεστήρα. Κατόπιν, η αστυνομία περικύκλωσε τον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο, στην πλατεία Νεομάρτυρα Γεωργίου. Από την πλευρά των αστυνομικών, τραυματίστηκε ένας στο κεφάλι, στη συμπλοκή με τους συγκεντρωμένους. Άλλοι πέντε αστυνομικοί διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Αργά το απόγευμα, άρχισε να κάνει το γύρο του διαδικτύου φωτογραφία αστυνομικού που εμφανίζεται να χτυπά με κοντάρι σημαίας διαδηλωτή. [Η φωτογραφία είναι του Λεωνίδα Μπακόλα από το πρακτορείο Eurokinissi]. Προφανώς, το κοντάρι της σημαίας δεν αποτελεί όργανο ή μέρος του ..προβλεπόμενου εξοπλισμού των αστυνομικών.  Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι ο διαδηλωτής που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο δεν είναι αυτός της φωτογραφίας. Αυτός της φωτογραφίας, σύμφωνα με πληροφορίες από ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, είναι αυτός του οποίου η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη.

Πάντως, η αντιπροσωπεία των νεοναζιστών αποχώρησε αλώβητη από το σημείο ενώ οι τοπικοί επικεφαλής της αστυνομίας επιρρίπτουν ευθύνες, όπως αναφέρεται σε είδηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους ανωτέρους τους ότι οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο «στάλθηκαν σαν πρόβατα σε σφαγή απέναντι σε οπλισμένα άτομα με λοστάρια»..