Αναστασία Τσουκαλά: Έκκληση από τους γιατρούς για αίμα

Καλύτερη, αλλά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της -Η νοσηλεία θα διαρκέσει αρκετά

| 21/11/2017

Αίμα χρειάζεται η Αναστασία Τσουκαλά, σύμφωνα με το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν των γιατρών του Ευαγγελισμού, όπου η δικηγόρος νοσηλεύεται από την Παρασκευή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Ο πυρετός υποχώρησε και η κατάστασή της είναι καλύτερη από χθες [σ.σ. Κυριακή]. Θα γίνει και σήμερα χειρουργικός καθαρισμός του τραύματός της. Η κατάστασή της παραμένει κρίσιμη. Επειδή η νοσηλεία θα διαρκέσει αρκετά και χρειάζεται αίμα, παρακαλούμε όποιος μπορεί, να έρθει στην αιμοδοσία του Ευαγγελισμού και να δώσει αίμα στο όνομα Αναστασία Τσουκαλά, ΜΕΘ»

Η Αναστασία Τσουκαλά τραυματίστηκε μετά το τέλος της πορείας του Πολυτεχνείου, όταν μετά το αναίτιο χτύπημα της αστυνομίας που ώθησε αρκετό κόσμο προς τα Εξάρχεια, κάποιοι αυτόκλητοι “σωτήρες-επαναστάτες” εκτόξευσαν ναυτική φωτοβολίδα προς το μέρος των φωτορεπόρτερ, στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη, σημείο στο οποίο βρισκόταν η 55χρονη δικηγόρος. Η φωτοβολίδα καρφώθηκε στο γόνατό της αναμμένη, πράγμα που προκάλεσε άγνωστη μέχρι στιγμής σοβαρή βλάβη στο πόδι και έγκαυμα στους πνεύμονες από την εισπνοή φωσφόρου.

Ακούστηκαν και γράφτηκαν αρκετά τις προηγούμενες μέρες για τη δράση αυτών των τύπων, που φαίνεται να θεωρούν ότι μπορούν να δρουν ανενόχλητοι εις βάρος ακόμα και της ίδιας της ζωής μας -γιατί, πλέον, μπροστά στον τραυματισμό της Αναστασίας Τσουκαλά, η κατάληψη που έκαναν την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στο χώρο του Πολυτεχνείου μοιάζει πταίσμα. Το ότι δεν αναγνώρισαν την αποτρόπαια πράξη τους, αλλά κρύφτηκαν σαν τα ποντίκια θέλοντας να μας πείσουν για “παράπλευρες απώλειες” σε έναν πόλεμο που διεξάγεται με τέτοιους όρους μόνο μέσα στο κεφάλι τους, κάνει ακόμα πιο εξοργιστική τη στάση τους και βάζει καθήκον σε όλο τον κόσμο του κινήματος να τους απομονώσει και να τους καταγγείλει ως εχθρικούς στο κίνημα.