Αντιφασιστική συναυλία με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου στην Ακαδημία Πλάτωνος

| 28/06/2014

Τριήμερο εκδηλώσεων και δράσεων (27, 28 και 29 Ιούνη) διοργανώνουν στην Ακαδημία Πλάτωνα  η Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα, η Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων- Κολωνού- Ακαδημίας Πλάτωνα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αριστοτέλης», η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης δημοτικής Κοινότητας και το Δίκτυο Μαθημάτων Αλληλεγγύης Ακαδημίας Πλάτωνα.

Κεντρικός άξονας των δράσεων και παρεμβάσεων, είναι η σχεδιαζόμενη ανέγερση του mall «Αcademy gardens» από την πολυεθνική Black Rock που θα καταστρέψει μακροπρόθεσμα την περιοχή και θα βυθίσει τις τοπικές αγορές των Δυτικών Συνοικιών. Η πολιτική πλήρους διάλυσης του κοινωνικού και δημόσιου χώρου και η αντιδραστική αναδιάρθρωση της δημόσιας εκπαίδευσης, σε μια εσκεμμένα υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας που σπρώχνεται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, «ανθίζει» η φασιστική απειλή ως μακρύ χέρι επιβολής του συστήματος.

Το τριήμερο ξεκίνησε χθες, Παρασκευή, με την αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία Πλάτωνα υπό τον τίτλο «Με αγώνες και αλληλεγγύη κόντρα στη φτώχεια και τον φασισμό».  Με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Ματούλα Ζαμάνη, Ναταλία Ρασούλη, Καίτη Κουλλιά, Δημήτρη Βεριώνη, Νίκο Βενετάκη, Νίκο Βερύκοκο, Ηχοβολή, Απροβαρίστας, Τοξικά απόβλητα, The Silent Wedding. 

Το Περιοδικό ήταν εκεί και σας μεταφέρει στιγμιότυπα με την κάμερα του Βασίλη Μαθιουδάκη.

Περισσότερα Άρθρα

«Μεγάλοι άνθρωποι» και μικρά παιδιά που αυτοκτονούν. Μια έκθεση που θα κοβόταν και δύο υστερόγραφα

Την ώρα που διαβάζω, κύριε Ι.Μ. Παναγιωτόπουλε, το δοκίμιο σας, που μιλάει για τον ανθρωπισμό, ένας συμμαθητής μου δεν μπήκε στην αίθουσα. Ανέβηκε σε ένα κτίριο δίπλα από το σχολείο και πήδηξε στο κενό…