Αν πιστεύετε ότι οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ δικαιώθηκαν, ισχύει...αλλά όχι εντελώς

Τετάρτη 3 Απριλίου, 8.30 πμ, στα δικαστήρια, ο Γολγοθάς δύο εξ αυτών συνεχίζεται

| 02/04/2019

Ιούλιος 2014 – Απρίλης 2019: ένα σήριαλ χωρίς τέλος στα δίχτυα της εξουσίας και της αστικής δικαιοσύνης με πρωταγωνίστριες τις δύο καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών Βάσω Γκόβα και Ευαγγελία Αλεξάκη.

Η ιστορία γνωστή, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων του μακροβιότερου αγώνα εργαζομένων στη χώρα, τον Ιούλιο του 2014 η πρώτη χτυπήθηκε ανελέητα από αστυνομικό των ΥΜΕΤ, συνελήφθη και διώκεται ποινικά ενώ η δεύτερη ξυλοκοπήθηκε από τον ίδιο αστυνομικό με τόση μανία που χρειάστηκε να υποβληθεί σε δύσκολη εγχείρηση στον ώμο και να κάνει πολλές φυσικοθεραπείες μέχρι να καταφέρει να ξαναχρησιμοποιήσει το χέρι της έστω και με δυσκολία. Και ναι μεν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δικαίωσε το 2015 τις καθαρίστριες στο αίτημά τους να επαναπροσληφθούν, όμως τότε ήταν που άρχισε ο δικαστικός γολγοθάς των δύο γυναικών. Γιατί από τότε τραβιούνται κάθε τόσο στα δικαστήρια χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι δίκες – τόσο της Γκόβα όσο και της Αλεξάκη – αναβάλλονται με διάφορες προφάσεις, πράγμα που έχει εξουθενώσει οικονομικά και ψυχικά τις δυο γυναίκες. Η Αλεξάκη, μάλιστα, έχει ταξιδεύει από την Κέρκυρα στην Αθήνα τουλάχιστον δεκαπέντε φορές, για δίκες που δεν έχουν γίνει ποτέ μέσα σ’ αυτό το διάστημα.

Φυσικά, το κράτος και κάθε είδους εξουσία γνωρίζουν πώς να φέρουν σε απόγνωση τον απλό άνθρωπο, τον μέσο πολίτη, βάζοντας σε λειτουργία τα κανάλια της γραφειοκρατίας εκ του ασφαλούς, χρησιμοποιώντας την «νομιμότητα» ως ασπίδα απέναντι σε κάθε διεκδίκηση. Παράλληλα, κράτος και εξουσία, επιστρατεύοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, κατορθώνουν να θέσουν σε δοκιμασία το αίσθημα αλληλεγγύης των ανθρώπων προς τον πολίτη που διεκδικεί. Μόνο άνθρωποι με βαθιά πολιτική συνείδηση μπορούν να αντιταχθούν σε αυτά τα τέρατα με συνέπεια επί μακρόν.

Και αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση των δυο γυναικών! Το τέρας της εξουσίας δεν μπορεί να τις συντρίψει!

Στις 29 Μάρτη 2019 είχε οριστεί άλλη μια δικάσιμος, στην οποία δύο υποθέσεις επρόκειτο να συνδικαστούν. Η μία αφορούσε τη μήνυση που οι Γκόβα-Αλεξάκη είχαν κάνει στο μπάτσο που τις ξυλοκόπησε και η δεύτερη αφορά τη μήνυση που ο μπάτσος είχε κάνει στις καθαρίστριες, για… «ξυλοδαρμό»! Οι πολλές αναβολές είχαν φέρει σαν αποτέλεσμα αυτό τον ιδιότυπο συμψηφισμό των δύο υποθέσεων. Έτσι, την Παρασκευή, μετά από διάφορα τεχνάσματα του δικηγόρου του μπάτσου η υπόθεση παραλίγο να αναβληθεί επ’ αόριστον με τον κίνδυνο της παραγραφής πολύ ορατό, όμως την τελευταία στιγμή κατορθώθηκε να αποφασίσει η έδρα την εκδίκαση – επιτέλους! – το πρωί της Τετάρτης, 3 Απρίλη 2019.

Στην τελική ευθεία, λοιπόν, οι δύο αγωνίστριες ζητούν από όλους εμάς στήριξη για άλλη μια φορά. Και πώς είναι δυνατόν να τους την αρνηθούμε; Αυτές τις δυο γυναίκες που δεν λύγισαν ούτε στιγμή μπροστά στις ασπίδες, τα γκλομπς και τις αρβύλες της εξουσίας για περισσότερα από δύο χρόνια, που έφαγαν ξύλο και δεν γύρισαν στα σπίτια τους με σκυμμένο το κεφάλι κλαψουρίζοντας, που εναντιώθηκαν στις βάρβαρες πολιτικές της τρόικα και των μνημονίων, αυτές τις δυο γυναίκες του μόχθου που διεκδίκησαν ζωή με αξιοπρέπεια και έγιναν φάρος και παράδειγμα αποφασιστικότητας για όλες τις γυναίκες και τους άνδρες του αγώνα σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, δεν αρμόζει σε μας να τις αφήσουμε μόνες αντιμέτωπες με το χλευασμό και τα ειρωνικά γελάκια των μπάτσων μέσα στο δικαστήριο.

Την Τετάρτη το πρωί θα είμαστε κοντά τους, να δώσουμε δυναμικό παρών δίπλα τους! Να πάρουν κουράγιο από την παρουσία μας, να πάρουμε δύναμη από τη δύναμή τους!

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ

κτήριο Προκάτ 8:30 πμ